• Het onderkomen van KVE op het Burgemeester Bode sportpark.

    Eigen foto

KVE viert 40-jarig bestaan met activiteiten

ELBURG Korfbalvereniging Elburg viert vrijdag 17 en zaterdag 18 november het 40-jarig bestaan met een receptie, een feestavond en diverse activiteiten voor de jeugd.

,,Op 17 november 1977 kwam een aantal mensen bij elkaar in de woning van de familie Scheers aan de Vicariestraat 40 in Elburg. Diezelfde avond bleek dat er genoeg animo was om een vereniging op te richten. Ongeveer vijftien personen werden lid en er werd een voorlopig bestuur gevormd. Als naam werd aanvankelijk gekozen voor Elburg '77, maar in 1979 kreeg de vereniging haar definitieve de naam Korfbalvereniging Elburg", aldus Geert de Haan. In het najaar van 1980 werd het 60e lid ingeschreven en de vereniging kreeg een 'eigen' veld' in de vorm van het sportveld achter het Lambert Franckens College. In 1987 besloot de gemeente dat KVE ging verhuizen naar het Burgemeester Bode sportpark. ESC kreeg een extra veld en de korfbalvereniging kon gebruik maken van het oude trainingsveld van ESC. ,,Vanaf 1 augustus 1988 speelt en traint de vereniging op onze huidige accommodatie, het voormalige ESC trainingsveld. Ook in 1988 werden de oude kleedkamers bij het (voormalige) trainingsveld van ESC gekocht, opgeknapt, gerenoveerd en heringericht. In juni 1990 was alles klaar en ons clubhuis kreeg opnieuw de naam: Het vierde vak."

,,In 1999 begon opnieuw overleg met de gemeente en ESC over de accommodaties op het Burg. Bode sportpark. De bedoeling was dat de velden van KV Elburg en ESC zouden worden opgeknapt en uitgebreid. In 2000 werd besloten om voor KVE een kunstgrasveld aan te leggen. Dit is 2001 in gebruik genomen." Op 1 januari 2007 heeft KV Elburg een businessclub opgericht en ook werd het elektronisch scorebord in gebruik genomen. Sportief ging het ook goed. Elburg speelde al een aantal jaren op eerste klasse niveau en later werd dit zelfs Overgangsklasse. In de zomer van 2014 heeft de vereniging een eigen kledinglijn gerealiseerd. ,,In het voorjaar van 2016 werd er voor het eerst gesproken over uitbreiding van het kunstgrasveld. Het ledental van de vereniging nam nog steeds toe en het KNKV had besloten om de veldafmetingen in de zaal ook te hanteren voor het veld.