KV Elburg verslaat koploper

ELBURG KV Elburg speelde zaterdagavond in Marknesse de uitwedstrijd tegen de fusieclub Emmeloord/Marknesse. In een degelijke wedstrijd won Elburg verdiend met 17-21. Door dit resultaat verlaat Elburg de onderste plaatsen en kan weer naar boven kijken.

Emmeloord/Marknesse was tot zaterdag de verrassende koploper in de 2e klas C. Elburg had een stroeve start maar pakte vorige week de eerste twee punten tegen Hellas uit Nunspeet.

Tegen de polderbewoners speelde Elburg een degelijke wedstrijd. Behalve in de beginfase (4-2) stond Elburg steeds aan de goede kant van de score. Na 6-6 pakte Elburg het initiatief en hield dat de hele wedstrijd. In de rust, bij de stand 8-9, had coach Sjonnie Vagevuur de gelegenheid om het team nog meer op scherp te zetten. Elburg was sterker en voelde dat er wat te halen viel in Marknesse.

Na rust had Elburg steeds twee tot drie doelpunten voorsprong maar het lukte niet om Emmeloord/Marknesse definitief op de knieën te krijgen. Daarom bleef de wedstrijd tot het einde spannend. Bij de stand 15-17 waren er nog vijf minuten te spelen. In die vijf minuten stelde Elburg de winst veilig door nog vier keer te scoren.

Sjonnie Vagevuur toonde zich na afloop tevreden over de wedstrijd. Hij vond dat het team veel inzet en strijdlust had getoond en vooral in de tweede helft verdedigend prima had gespeeld.

Door dit resultaat staat Elburg in een brede middenmoot van de 2e klas C.

De doelpunten kwamen van:

Simon de Haan 9; Berthine Bruinink 5; Jordi Immeker 4; Jeffrey van Oene 1; Elise Bos 1; Hetty van den Berg 1.

Volgende week zaterdag 5 december is een vrije speeldag. Op zaterdag 12 december speelt Elburg 1 opnieuw een uitwedstrijd, nu tegen Juventa in Hardenberg.

De wedstrijd begint om 17.20 uur in sporthal De Beek te Hardenberg.

Elburg 2 speelt om 18.35 tegen ASVD in sporthal 't Dok in Dronten.