• Foto: Henny Jansen/BDU

Kunstgras op sportpark Bovenmolen

OLDEBROEK Stichting Exploitatie Sportaccommodaties Oldebroek (SESO) gaat een multifunctioneel kunstgrasveld realiseren op sportpark Bovenmolen in Oldebroek. SESO krijgt hiervoor een financiële investeringsbijdrage van de gemeente Oldebroek . Het veld zal in de tweede helft van 2016 aangelegd worden.

SESO heeft als doel de lokale gemeenschap in beweging te krijgen door de mogelijkheid te geven tot sportbeoefening. Dit doet ze door het aanleggen, het beheer en de exploitatie van sportaccommodaties in de gemeente Oldebroek. SESO, opgericht in 1990, is op dit moment reeds eigenaar van het schaats- en skeelercomplex d'WijheRuit in Oldebroek. Met de realisatie van het multifunctionele kunstgrasveld wil SESO nog nadrukkelijker sportactiviteiten in Oldebroek en 't Loo bevorderen.

Het kunstgrasveld wordt voor de uitoefening van sportactiviteiten ter beschikking gesteld aan OWIOS. Voor OWIOS ontstaat hiermee de mogelijkheid de trainingsfaciliteiten uit te breiden. Ook andere sportverenigingen, muziekverenigingen, scholen en bedrijven kunnen mogelijk gebruik maken van het kunstgrasveld om te sporten.

De voorbereidingen van de aanleg zijn momenteel in volle gang. SESO heeft het adviesbureau ASC Sports & Water in de arm genomen voor de begeleiding van de aanleg van het kunstgrasveld. Medio mei zal de aanbesteding plaats vinden. De start van de aanleg zal gebeuren in het 3e kwartaal.