• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

KHC overvleugelt OWIOS

OLDEBROEK Ze heten Gabara en Isodora. Klanken die passen bij een tropische storm zoals die in 45 minuten over sportpark Bovenmolen raast. In deze volgorde slaan ze bressen in de Oldebroekse defensie, een schade die OWIOS in het restant van het duel niet meer ongedaan maak. Nee, het mag uiteindelijk blij zijn dat het bij deze draaglijke score (0-2) blijft, want de bezoekers verzuimen fris aanvalsspel een vervolg te geven.

Dick van der Veen

De regen meldt zich pas na 45 minuten: OWIOS krijgt figuurlijk de bui al eerder over zich heen,. Het begin is voor de thuisclub. Ze zet de Kampenaren onder druk zonder tot echt grote kansen te komen. Alleen Nabil Essaddougi komt een keer vrij binnen de elf. Op het beslissende moment springt de bal van zijn schoen af. Na een minuut of tien krijgt KHC grip op de wedstrijd. Joël Visscher en Jorian Wellenberg stuwen de ploeg naar voren. Eerst nog verzuimt Burak Alp een fraaie solo af te ronden, na een kwartier is het toch raak bij een dood spelmoment. Karim Gabara schiet met grote precisie een vrije trap van 25 meter binnen.

OWIOS hapt naar adem. Het zet de opponent ongewild op een zetel als de centrale verdediger miskleunt, Gabara als een schicht langs hem heen schiet en afschuift naar Kerin Isidora die Chris van de Pol geen kans laat. OWIOS mist deze middag een aantal vaste krachten, wat de balans in het elftal verstoort. Alleen Hendrik Uitslag brengt zo nu en dan de Kamper verdediging in de problemen. KHC laat na om al voor rust het duel definitief op slot te gooien. De kansen hopen zich op, de nonchalance sluipt in.

ONDERBREKING De tweede helft biedt weinig hoogtepunten. Halverwege wordt de wedstrijd voor een kwartier stilgelegd in verband met aanrollend onweer. Die onderbreking brengt KHC niet in de war en OWIOS put er geen moed uit. De gasten kunnen zich de luxe van een gemiste penalty veroorloven. Rienk van de Wetering komt na de rust in de ploeg en William van de Hul mag nog een invalbeurt maken. Zij kunnen de groenwitte brigade evenmin op sleeptouw nemen. Van de Pol in het Oldebroeker doel voorkomt met enkele prima reddingen in het tweede bedrijf een grotere achterstand.

Qua balbehandeling, acties op snelheid en timing is KHC een klas beter en dat verschil is nu net dat wat een ploeg in de eerste klas van een team onderscheidt dat een trede lager op de ladder van het amateurvoetbal staat. OWIOS maakt al met al zeker geen slechte oefenperiode door. Als het elftal weer op sterkte is kan het de competitie met vertrouwen tegemoet zien. Jammer alleen dat Arjan Vosselman voor een langere periode moet afhaken in verband met een in Heerde opgelopen blessure. Door dit resultaat is het bekeravontuur waarschijnlijk voorbij, want de uitwedstrijd bij DOS in hetzelfde Kampen zal bepaald geen makkie zijn. Vorig jaar bevocht OWIOS uit bij KHC nog een verdienstelijke remise (1-1) maar dat zit er deze middag niet in.