KCVO vecht zich naar overwinning

VAASSEN Er gebeurde van zondagmiddag in Ede bij de FC Jeugd waar KCVO op bezoek was. Op een zeer slecht veld hebben we geen goed voetbal mogen zien maar wel zeven doelpunten, vier strafschoppen en diverse gele kaarten. Drie minuten oud was de wedstrijd pas toe het eerste doelpunt van FC jeugd al in het net lag, keeper Sander Jansen van de Sligte kon de bal niet klem houden waardoor de bal weer voor het doel gebracht kon worden, de keeper was niet op tijd weer in het doel om de kopbal te keren. Bijna in dezelfde minuut vanaf de aftrap kreeg Terence van Bussel een kans maar hij werd neergehaald en de bal ging op de stip, hij verzilverde het zelf. Tien minuten later was het weer raak aan de andere kant verdediger Mike Haverkamp legde een aanvaller neer en ook nu ging de bal op de stip, FC jeugd leidde met 2-1.

Veel kansen werden er niet gecreëerd en het meeste speelde zich door het trage tempo af op het middenveld. In de 25e minuut was het weer raak, weer was het Terence van Bussel die binnen de beruchte lijnen tegen de grond ging en de bal voor de derde keer deze middag op de stip ging. Terence faalde ook nu niet en de stand was weer gelijk.

Qua voetbal was er verder niet veel te beleven dus was het wachten op fouten van elkaar, dit gebeurde in de 35e minuut, een veel te zachte terugspeelbal kon door Jelle Pol verlengd worden en verdween in het net, KCVO leidde met 2-3.

In de 2e helft werd het niveau van de wedstrijd niet veel hoger, FC Jeugd probeerde meer druk naar voren te zetten en KCVO loerde op de counter. Na acht minuten liep Melvin van Ast door op een lange bal en was de verdediger te snel af. Hij schoot prima binnen en bracht de stand op 2-4. FC Jeugd bleef de meer aanvallende ploeg maar dit leidde niet echt tot grote mogelijkheden. in de 23e minuut ging de bal voor de vierde keer deze middag op de stip na een overtreding in het zestienmetergebied. Keeper Sander Jansen van Sligte wist echter nog in welke hoek de 1e penalty gegaan was en gokte goed, hij stopte het schot uitstekend. Drie minuten later werd het dan toch nog 3-4. Een voor iedereen duidelijk gevalletje van buitenspel werd weggewuifd door de scheidsrechter en de aanvaller schoot de bal in twee keer binnen.

KCVO protesteerde heftig wat leidde tot de 2e gele kaart, dus rood voor Jelle Pol. Het was overigens toch jammer dat de scheidsrechter het nodig vond deze middag om diverse (onnodige) gele kaarten te trekken voor beide partijen. KCVO is weer drie punten rijker en wacht nog twee wedstrijden, volgende week uit naar Eerbeekse Boys en de laatste op 10 Mei thuis tegen Victoria Boys.