• KCVO-trainer André Wassink: ,,We mogen dit niet meer uit handen geven."

    Jackie Laterveer

KCVO blijft maar winnen

VAASSEN ,,Beide poten op de grond en niet gaan zweven, want dan kun je niet voetballen." Met deze Cruijffiaanse boodschap houdt KCVO-trainer André Wassink zijn selectie scherp. ,,Iedereen hier snapt wat ik daarmee bedoel. De focus moet liggen op de eerstvolgende wedstrijd, die is het belangrijkst. Met het kampioenschap houden we ons nog niet bezig."

Jackie Laterveer

Wassink (55) is bezig aan zijn derde en laatste seizoen als hoofdtrainer van KCVO. ,,Hierna ga ik een jaartje niets doen. Even geen verplichtingen meer. Dat zou best eens kunnen tegenvallen, maar dat zie ik dan wel weer." Hij neemt waarschijnlijk afscheid in stijl, oftewel met een titel. Na twintig speelronden in de 4e Klasse G gaan de Vaassenaren namelijk eenzaam aan de leiding. Met een wedstrijd minder gespeeld bedraagt de voorsprong op nummer twee tien punten. KCVO presteert dit seizoen ongekend goed. Na 30 oktober werd geen wedstrijd meer verloren. Eenmaal werd er nog gelijk gespeeld, half februari. ,,Nota bene tegen de nummer laatst. We kregen genoeg kansen, maar waren slordig in de afwerking. We hebben daar twee punten weggegeven. Het is echter wel goed voor ons geweest dat we met de neus op de feiten werden gedrukt. Kampioen wordt je niet zomaar."

STILTE Na een moment stilte: ,,We moeten elke wedstrijd maximaal presteren. Iedereen wil van de koploper winnen. Daarbij vind ik dat je het ook naar je supporters toe verplicht bent om je uiterste best te doen." Wat is er vergeleken met een jaar terug bij KCVO veranderd? ,,We hebben er een aantal jonge spelers bij gekregen. Met hen kwam er meer spirit in het team en meer snelheid voorin. We zijn aanvallend sterker geworden en kunnen een tegenstander verrassen. Achterin hebben we sterke mensen staan met veel ervaring. Hun opdracht is de poort dichthouden in de wetenschap dat we elke wedstrijd wel scoren. Die mix van oud en ervaren en de jonkies, en hun wil van elkaar te leren en open te staan voor positieve aanwijzingen, verklaart het succes van KCVO." Heeft je opvolger straks nog wel wat te doen? Lachend: ,,Zeker wel. Waarin we kunnen groeien is het efficiënter omgaan met de kansen die we krijgen. Meer rendement daaruit halen. Dat is een belangrijk verbeterpunt." Is KCVO klaar voor de 3e klasse? ,,Helemaal. Alle ingrediënten om een stabiele derdeklasser te worden zijn aanwezig. Er is een goed bestuur, veel betrokken vrijwilligers, uitstekende faciliteiten, een prima selectie met daar omheen een goed begeleidingsteam."

KAMPIOENSCHAP Zondag spelen jullie uit tegen Beekbergen, de huidige nummer drie. Bij winst zet je een belangrijke stap naar het kampioenschap? ,,Dat klopt. Beekbergen is een mede-concurrent. Ze staan weliswaar op elf punten achterstand, maar hebben een wedstrijd minder dan ons gespeeld. Winst is belangrijk. Dat geldt echter voor elke wedstrijd die we dit seizoen nog spelen. Het zijn allemaal finales. We moeten tot het einde toe scherp zijn en mogen dit niet meer uit handen geven."