• OWIOS-2: sportploeg van het jaar in de gemeente Oldebroek.

    Dik Leusink

Julian Plette en Carlijn Vaessen 'sporters van het jaar' in Oldebroek

OLDEBROEK De Sportverkiezingsavond 2018 van de Gemeente Oldebroek op Landal Landgoed 't Loo is een succes geworden. Vrijdagavond 1 februari liep de zaal zowel voor als na de pauze behoorlijk vol.

Het bestuur van de Stichting Sportverkiezing had voor deze editie volkszanger Wimmie Bouma uitgenodigd voor een optreden in de pauze en als afsluiting. Vele jonge sporters werden vanwege hun sportprestaties in 2018 in het zonnetje gezet. Kampioenen, jonge talenten en bijzondere prestaties werden gehuldigd. Waarnemend-burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff en wethouder Bob Bergkamp waren deze avond betrokken bij de huldigingen. Natuurlijk was ook Bollo van het Landal park aanwezig en hij reikte de bekers uit bij de jonge talenten.

ELEMENT De Rabo Jong Talent Award ging naar turner Seth Füchten uit Wezep. In de talentendivisie werd hij tijdens het NK-allround elfde en derde op element de vloer. In district Oost bereikte hij de eerste plaats. De erepenning van de gemeente Oldebroek werd door waarnemend-burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff uitgereikt aan Otto Schut, vrijwilliger bij de voetbalvereniging WHC. Al 33 jaar is Schut actief als vrijwilliger binnen de vereniging en in het bijzonder binnen de jeugdafdeling.

VERLOTING Tijdens de sportverkiezingsavond werd een verloting gehouden voor stichting Join4Energy. Een stichting die strijdt voor medicijnen tegen energiestofwisselingsziekte bij kinderen. De verloting bracht uiteindelijk 634,50 euro op.

Jan Oosterbroek uit Wezep ontving de trofee voor de aangepaste sport. Hij wist afgelopen jaar als trainer bij de Riverside drie handbikers klaar te stomen voor de zware handbikebattle in Oostenrijk.

Sportvrouw 2018 werd Carlijn Vaessen. Zij veroverde de vijfde plaats op de Nederlandse Kampioenschappen Youg Riders Outdoor 2018 en werd met deze resultaten opgenomen in het Nationale B-kader team. Zij werd meerdere malen kampioen Kring en eerste tijdens de Regio kampioenschappen en behaalde bovendien mooie internationale resultaten.

SPORTMAN Tot sportman van het jaar 2018 werd Julian Plette gekozen. Hij is Nederlands kampioen geworden met tafeltennis NK-B bij de jeugd en heeft daarmee zijn A licentie verdiend. Momenteel speelt hij in de seniorencompetitie in de landelijke tweede divisie.

Tot sportploeg over 2018 is de voetbalploeg OWIOS-2 gekozen. Het lukte het tweede elftal van de voetbalverenging OWIOS via de nacompetitie te promoveren naar de reserve hoofdklasse. In de strijd om deze titel wist OWIOS-2 op basis van de uitgebrachte stemmen van het publiek deze titel in de wacht te slepen.

Het Stichtingsbestuur Sportverkiezing Gemeente Oldebroek kan terugkijken op een mooie sportverkiezingsavond in een tot tweemaal toe goed gevuld Landal Landgoed 't Loo.