• vv Hulshorst won op eigen veld met 4-1 van Elspeet en pakt drie nuttige punten.

    @Willemien van Duinen

Hulshorst verslaat Elspeet

HULSHORST Onder koude omstandigheden heeft Hulshorst aan het langste eind getrokken in de gemeentelijke derby tegen Elspeet; 4-1.

In de eerste helft werd door beide ploegen matig tot slecht voetbal op de mat gelegd. Beide teams hadden moeite om de bal naar iemand te spelen met hetzelfde kleur shirt aan. Het enige hoogtepunt van deze helft kon pas in de 38e minuut genoteerd worden en het was direct een doelpunt voor Hulshorst. De treffer kwam op naam van Niels Meussen. Al vroeg in de 2e helft leek Hulshorst op 2-0 te komen. Een prachtig genomen vrije trap van Sander Bouw aan de linkerkant van het veld spatte op de kruising uiteen. Hulshorst voelde vanaf dat moment dat er meer in zat deze middag.

RAAK In de 62e minuut was het dan wel raak. Sander Bouw ging goed door op de linker flank, zijn voorzet vanaf de achterlijn werd op schitterende wijze door Bart de Zwaan binnen gekopt. Enkele minuten later verdween een verwoestende uithaal van Mel Mijdema net over de lat. Tien minuten voor tijd kreeg Krijn Echkhardt een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar doelman De Ruiter kwam als winnaar naar voren. In de 83e minuut kwam Elspeet geheel tegen de verwachting in terug in de wedstrijd. Door een communicatiefout in de achterhoede van Hulshorst kon de ingevallen Jaap van de Steeg alleen op doelman Menges afgaan. In eerste instantie pareerde Menges de inzet maar de afvallende bal kwam voor de voeten van Jasper Kok en hij schoot de enige kans van de wedstrijd van Elspeet binnen. Zo werd het toch nog geheel onnodig spannend. Nadat eerst Mel Mijdema de lat had geraakt was het de ingevallen Krijn Eckhardt die aan alle onzekerheid een eind maakte en in de 90e minuut op koele wijze de 3-1 binnen schoot. In blessuretijd was Bart de Zwaan succesvol.

UITSLAGEN Gezien de andere uitslagen in de onderste regionen in de 3e klasse B was deze overwinning noodzakelijk. Het is onderin dringen geblazen en er zullen komende zaterdag punten gepakt moeten worden. Zaterdag speelt Hulshorst thuis tegen Hoevelaken.