• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Hulshorst: Oene maatje te groot

HULSHORST Met de 1-4 kreeg Oene iets teveel, gelet op de ware krachtsverhouding, maar dat de overwinning dik verdiend was, zal niemand betwisten. Zeker Hulshorst-trainer Martijn Kuis niet. ,,Deze tegenstander was een maatje te groot. Daarbij zat ons vanmiddag ook echt alles tegen."

Dick van der Veen

Hij doelt dan op het scoreverloop, op twee blessures vroeg in de wedstrijd en het misfortuin op beslissende momenten. Zijn collega Edwerd Schuring kan zich er deels in vinden. Toch ziet hij ook een andere belangrijke reden voor de zege van zijn ploeg. ,,Ik denk dat Hulshorst het huiswerk niet goed heeft gedaan. We lopen ze bij hun achterin straal voorbij. Als we iets minder slordig zijn in de afwerking is de wedstrijd voor rust al beslist."

In de eerste vijf minuten regende het al hoekschoppen, waarmee Hulshorst dreigend onheil moest voorkomen. De laatste van de serie werd noodlottig toen een verdediger bij een scrimmage de bal in de voeten van aanvoerder Patrick Kamphuis schoof, die Thijs Menges geen kans liet. Vooral Yve Hilebrink was een voortdurend gevaar. Als een sneltrein denderde hij langs de boemels om medespelers vrij te zetten. Remco van Huffelen, die de geblesseerde Jasper Mosterd goed verving, miste een droomkans. Hulshorst beet zich daarna vast in de opponent en probeerde voetballend de bakens te verzetten. Het leverde nauwelijks kansen op.

In de allerlaatste seconde van de eerste omgang stelde Van Huffelen Jesse Teeuwen in staat om de marge te verruimen.

,,Nogal een verschil of je met één of twee goals verschil de rust in gaat. Na rust zijn we zeker gelijkwaardig. Maar op het moment dat we aandringen schiet die nummer 13 (Stefan Kruitbosch) de bal als een raket van 30 meter afstand binnen. Daarna laat Oene zich zakken. Uit een goed aangesneden vrije trap van Julian Haverkamp schiet Bart de Zwaan de 3-1 binnen. Daarna hebben we nog een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer. We spelen 1 op 1 en dat wordt door Oene goed uitgespeeld met de vierde van Jim Schaap." Een glasheldere analyse van Kuis, die met zijn jonge ploeg een goede competitiestart maakte en in de nieuwkomers Martijn Pap, Gerjan Visser, Redouan Arian en Ruben van Loo de complete as heeft versterkt.

Kuis:,,Wanneer we deze titelkandidaat zo partij kunnen geven komen de punten de komende weken zeker binnen. Minder persoonlijke fouten maken, het accent op verzorgd spel blijven leggen." Bij Oene lachen ze het optimisme weg. ,,Voorlopig hebben we 12 punten. ZAC, Zwolsche Boys en misschien ook Swift zijn de ploegen die het gaan maken." Maar wanneer je vijf spelers mist en het elftal niet of nauwelijks verzwakt, kun je lang blijven meedoen.