Houdt de Ketting Strak eert vrijwilliger Wim Veldhuis

EMST Op een bijzonder drukke Nieuwjaarsbijeenkomst van wielerclub "Houdt de Ketting Strak" uit Emst konden de leden zaterdagmiddag onder het genot van een drankje en een hapje elkaar de hand drukken bij café van de Schepop in Emst en elkaar een sportief en gezond wielerjaar toewensen. Het seizoen 2015 werd tevens afgesloten met de uitreiking van een drietal prijzen.

Voorzitter Bert Albers memoreerde het afgelopen clubjaar met diverse hoogtepunten. Hoogtepunt in 2015 was, ondanks het erbarmelijk slechte weer, absoluut de "Gisola Emster Veldtoertocht". Als bekroning voor de uitstekende organisatie en route kreeg de "Gisola Emster Veldtoertocht" in 2011 het predicaat drie sterren, het hoogst behaalbare binnen de Nederlandse Toer Fiets Unie en dat werd in 2015 wederom volledig waar gemaakt. Gisola Isolatiewerken uit Emst zal tot en met editie 2017 de hoofdsponsor blijven van de Veldtoertocht.

Vanaf de oprichting op 27 januari 1979 zijn er altijd onderlinge wedstrijden geweest, zoals de Gisola Tijdrit, de Zilveren Sigaret, de Bart Kamphuisrit en nog vele andere. Vanaf de oprichting is Wim Veldhuis altijd als jurylid en tijdwaarnemer aanwezig geweest, maar heeft besloten om met deze activiteit te stoppen. Tevens was Veldhuis mede oprichter van de club. Als dank voor zijn vele inzet werd Veldhuis door voorzitter Albers in het zonnetje gezet. De komende jaren gaat Natascha Doornebosch de taken van Veldhuis overnemen.

Een ander hoogtepunt was het bekend maken van de clubkampioen 2015. Komend jaar zal Gerrit Peters over de Veluwse wegen rond rijden in de schitterende kampioenstrui van "Houdt de Ketting Strak". Gezien de uitstekende resultaten in 2015 was dit voor velen geen verrassing meer. Als tweede eindigde Bert Keizer en derde werd Hans Peters.

Wat de andere twee prijzen betrof, de vrijwilligersprijs en de sportiviteitprijs, was het een stuk spannender. De sportiviteitprijs ging na veel rekenwerk eveneens naar de clubkampioen 2015, Gerrit Peters. Peters kreeg deze prijs omdat hij altijd als deelnemer aanwezig was tijdens de onderlinge wedstrijden, wekelijkse trainingavonden en andere activiteiten. Gerrit Peters zijn dag kon niet meer stuk, want hij ging dus met twee van de drie prijzen naar huis.

De vrijwilligersprijs ging naar Sander Pannekoek. Hij ontving deze prijs voor het vele werk wat hij verricht als route uitzetter van de "Gisola Emster Veldtoertocht" en redacteur van het clubblad "de Ketting".

Voorzitter Albers maakte verder bekend dat "Houdt de Ketting Strak" op alle fronten een bloeiende vereniging is en telt op dit moment 144 leden.

Meer over de vereniging op www.hdks.nl.