• Voorzitter en aanvoerder tegen de achtergrond van de tribune die eerder een flinke opknapbeurt kreeg.

    Dick van der Veen

Heerde: vol vertrouwen aan debuut in tweede klasse

HEERDE Voetbalvereniging Heerde zit in een flow. De promotie van het vlaggenschip dat na 35 jaar weer de tweede klasse binnen vaart maakt wat los. Instroom van veel nieuwe jeugd bijvoorbeeld. In het nieuwe seizoen weer volledige junioren bezetting, meisjes die de kicksen aan trekken en vrijwilligers die op allerlei gebied hun diensten bewijzen.

Dick van der Veen

Voorzitter Henk Kanter is een gelukkig man. ,,In zeker zin ben ik met de neus in de boter gevallen." Aanvoerder Timo Olde Olthof pareert het onmiddellijk. ,,Het bestuur schept de voorwaarden om te kunnen functioneren. Neem nou de functie van de trainer. Na het vertrek van Gerrit Brouwer, die paste in de verenigingscultuur, vond het in Bardy Verhoef de man die als een tweede huid om vv Heerde ligt." De Apeldoornse coach realiseert met zijn team gelijk in het eerste jaar de promotie. In een seizoen dat afgerekend moet worden met langdurige blessures zoals die van spits Mick Weijenberg die opnieuw onder het mes moet en weer een seizoen aan de zijlijn staat. Een sterkmaker als Roel Smit die lang afwezig is enzovoort.

Olde Olthof: ,,Toch ziet het elftal er net zoveel anders uit dan pak 'm beet vijf jaar geleden. Een aantal keren net voor de rijdende trein weggesprongen, afgewisseld met promotie-degradatie wedstrijden. We zijn inmiddels vijf jaar ouder en stabieler geworden. Bardy heeft het geluk een assistent als Eric Smit naast zich op de bank te hebben. Die voedt hem met gegevens die een snelle aanpassing bewerkstelligen."

KWALITEIT Heerde moet het opnieuw waar maken in de afdeling noord. Henk Kanter: ,,Vinden we geen probleem. Onze kansen op handhaving zijn daar groter. Dat Epe er tussenuit valt is wel spijtig. Het zijn flinke afstanden, bijvoorbeeld die 125 kilometer naar Stadskanaal, maar in de afdeling van Epe is het evenmin voor de poes met diverse wedstrijden diep Twente in." Timo Olde Olthof, vereerd met de verkiezing tot Speler van het Jaar, vat het aldus samen. ,,In oost zou het hoogste doel handhaving zijn geweest; nu durf ik te gaan voor een onsje meer." Heerde houdt de selectie nagenoeg overeind. Michael Wolf komt terug, enkele talentvolle junioren zitten in de wachtkamer. In de aanloop naar de competitie het sterk opgewaardeerde Molenbeek-toernooi.

Op 22, 24 en 26 augustus treffen Heerde, Wijhe en Albatross elkaar in een poule, Colmschate, de reserves van DVS'33 en VEVO zitten in de andere. Op dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur; finale zaterdag 14.00 uur. Daarnaast voor Heerde pittige bekerwedstrijden tegen OWIOS, KHC en DOS Kampen. Inmiddels loopt een deel van de selectie zich vrijwillig in het zweet op het Heerderstrand om topfit aan het seizoen te beginnen.

FAVORIET Gelijk al op 24 september de uitwedstrijd tegen Erica, een ploeg die hoog favoriet is en in de eerste klas thuishoort. ,,Ik ben die dag jarig en jullie kunnen me een mooie cadeautje bezorgen", zegt voorzitter Kanter. ,,Afgesproken, maar dat wordt dan een duur rondje", kaatst Timo Olde Olthof de bal terug.