• Archieffoto van de stadsderby van vorig seizoen.

    Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Hatto Heim in ondertal maakt achterstand ongedaan

HATTEM Diep in blessuretijd schoot Jurgen van der Weerd een corner ineens binnen en bezorgde Hatto Heim daarmee een verdiende 2-2 remise. Vanaf de 26e minuut speelde de buurman van Hattem met tien tegen elf. Ruben Bouwhuis incasseerde direct rood voor een overtreding op Van der Bend bij een 1-0 achterstand. Een makkie voor de thuisclub tekende zich af.

Dick van der Veen

Felix Noordberger, die ook de openingsgoal scoorde na prima voorbereidend werk van Van der Bend, zette zijn ploeg nog voor rust op 2-0 met een wonderschone kopbal in duikvlucht. Maar toch, die rode kaart betekende het keerpunt in de wedstrijd. Dar waren beide trainers het roerend over eens. ,,Met z'n tienen speelden we beter. Snel de aansluitingstreffer maken dan valt er wat te halen", klonk het enerzijds. ,,We misten daarna de echte wil om te winnen. Beperkten ons tot de counter die we slordig uitvoerden", zei de ander. De wedstrijd met een neutraal trio voor ruim 1.000 toeschouwers stond opnieuw bol van de spanning. Dat kon Hattem zich aanrekenen want met ruim een uur een man meer en een 2-0 marge mocht het nooit meer mis gaan. Werd er in de heenwedstrijd nog bij vlagen aantrekkelijk voetbal op de mat gelegd, dit keer werd het een krachtmeting waarbij men het middenveld oversloeg. Hele en halve missers aan de lopende band, slordige passes, zelden combinatievoetbal. Het hoempaorkest zorgde er voor dat er toch wat muziek in zat.

ONVERWACHT Het alles of niets van Hatto Heim na rust leek tot mislukken gedoemd. Hattem verzuimde echter om in de eerste tien minuten na de hervatting de boel op slot te gooien. En toen was er in eens dat moment van de ingevallen a-junior Jorn kroes. Hij slalomde door de verdediging en rondde keurig af. Daarmee had Hatto Heim waarvoor het uit de kleedkamer kwam.

Toch leek het vervolg er niet in te zitten. In de slotfase regende het corners en gevaarlijke momenten. Doelman Alko Solk verrichtte enkele fenomenale reddingen. De scheids trok een kleine tien minuten bij. ,,Hij wilde wat goed maken", mopperde de Hattem aanhang. En dan toch met het allerlaatste balcontact alsnog de gelijkmaker. Jurgen van der Weerd is gespecialiseerd in vrije trappen. Vanaf de cornervlag kan hij het dus ook. ,,Het was spitsuur in de zestien. Ik wilde met een gespierde trap de bal zo dicht mogelijk bij de keeper brengen. En toen vloog ie er in.". De rest van het commentaar smoorde in de omhelzing van zijn supporters die de 2-2 vierden als een overwinning.