• Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto

Hattem slaat na rust toe en wint verdiend van VEVO

VEESSEN Met een uitgeholde selectie en alleen strijdlust als wapen komt VEVO tegen Hattem tekort. Drie kwartier blijven de Veessenaren overeind; daarna zijn het achtereenvolgens Hajk Talaljan, Rabi Ezzat en Lawrence van der Bend die voor Hattem het doel vinden en de 0-3 einduitslag op het scorebord schieten.

Dick van der Veen

VEVO smijt alle energie in de strijd. Hattem heeft van meet af aan het betere van het spel, maar het is Jeroen Bronsink die zich na vijf minuten ontdoet van zijn directe bewaker en een doelpoging doet die smoort op de paal. Aan de andere kant is vooral Van der Bend gevaarlijk. Hij mist na een lange blessureperiode nog de scherpte, ook al heeft VEVO het geluk dat één van zijn inzetten de lat toucheert. Na rust vloeien de krachten weg bij de thuisclub, die moet winnen om nog een minieme kans op het ontlopen van degradatiewedstrijden te behouden. VEVO zoekt de grens op, gaat er bij vlagen overheen en loopt rood aan via Pascal Colijn. De warrig fluitende scheidrechter Rulen laat zware overtredingen gaan en trekt kaarten voor commentaar. Na de treffer van Talaljan slaagt Hattem er pas in de 65 ste minuut in om de voorsprong te verdubbelen. Dan is het pleit beslecht. VERENIGINGSMAN Bij VEVO staat Jeroen Bronsink op een eiland. Hij wordt constant door drie Hattemers afgedekt. "Ik kan een balletje goede vasthouden, maar mis afspeelpunten. We missen dit seizoen in alle linies spelbepalende spelers door ernstige blessures. Dat vang je niet op met een vereniging die amper tachtig spelende leden heeft. Van de voorhoede uit het vorig seizoen ben ik nog over. Ik speel met een knieblessure. Weet zeker dat de meeste voetballers die stap niet zouden zetten. Het is nu eenmaal mijn karakter om alles te geven." Van zijn 4 e tot zijn 12 e jaar speelde hij bij VEVO, daarna een jaar of wat bij Heerde waar hij naar eigen zeggen niet echt een kans kreeg en sindsdien weer in Veessen. Er wordt ieder seizoen aan hem getrokken, "Ik zal ook nu wel weer een telefoontje krijgen van deze of gene club. Laat deze jongens niet in de steek. We willen nog graag een jaar derde klas spelen. Het zal via de nacompetitie moeten gebeuren. De kans dat we Reaal Dronten onder ons houden is groot."

Hattem doet deze middag de sportieve plicht. "We hebben er alle belang bij om de boel heel te houden voor de nacompetitie. Acht ploegen die strijden om één plek. Dat wordt een heel lastig verhaal. Als je pech hebt speel je alleen uitwedstrijden", geeft trainer Hans Roeland aan. De rechtmatigheid van de drie punten betwist zijn collega Jate Leerdam niet. Hij weet dat hij Bronsink de komende drie wedstrijden mist en de ziekenboeg voorlopig niet kleiner wordt.