• Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto

Hattem los van gevarenzone na winst tegen Oene

HATTEM Door zelf de baas te blijven over Oene en de nederlaag van VSW tegen BAS heeft Hattem het degradatiespook de afjacht gegeven. ,,We hebben straks een vrijwilligersavond. De drie punten zullen de stemming een flinke boost bezorgen", zegt matchwinnaar Yannick Rave die deze middag de volledige productie  (2-0)voor zijn rekening neemt.

Dick van der Veen

De eerste goal na een kwartier is het breekpunt in de wedstrijd. Tot dan heeft Oene het meeste balbezit en is Jim Schaap dicht bij de openingstreffer. Hij vindt  doelman Stefan de Weerdt op zijn weg. Rave krult de bal uit een onmogelijke positie over de grijpgrage handen van Wim Riphagen in de bovenhoek. ,,Eerlijk gezegd wilde ik mijn maatje Sven Bode aanspelen. Ik zag hem zich los maken van zijn tegenstander en schepte de bal ook tot mijn eigen verrassing binnen. Dat moet ik straks terug zien op Voetbal.Nl." De tweede waarmee hij na rust het duel beslist is een streep waartegen ook een klasse keeper als Riphagen machteloos is. De goalgetter geeft alle credits aan zijn verdedigers. ,,We hebben dit seizoen een nieuw team, data er lang over deed om ingespeeld te raken. Op enig moment staken we de koppen bij elkaar. De trainingen waren gericht op compact blijven staan. Dat heeft zich vandaag uitbetaald."Wanneer de ploeg het even vergeet wijst trainer Hans Roeland  fel coachend op gemaakte afspraken.

MATIG Het enige wat je de thuisclub kunt verwijten is dat ze niet veel eerder de wedstrijd op slot gooit door een handvol mogelijkheden onbenut te laten. Rave bewijst met zijn beide doelpunten dat zijn plek die in de spits is. ,,Ik ben dit seizoen gedegradeerd naar het middenveld, maar denk met doelgerichtheid van meerwaarde te kunnen zijn." Oene-coach Edwerd Schuring kent zijn elftal niet terug. ,,We missen al een paar weken sterkhouders als Patrick Kamphuis en Patrick Kers. Toch hengelden we de punten binnen. Tegen een balvaardige voorhoede die elkaar goed weet te vinden ervaar je dan je manco's. Waarbij direct aangetekend dat het een complete offday was. We verliezen de duels, passes komen niet aan en behoudens de openingsfase is de inzet ook niet om over naar huis te schrijven. Het uitzicht op de belangrijke derde plek is nu flink vertroebeld." Merkwaardig genoeg zet Oene de tegenstander pas vast als het met tien man komt te staan na de tweede gele kaart van Andy Kers. Dan de bezieling die Hattem negentig minuten kan opbrengen. Bij Hattem verandert er nogal wat aan het eind van dit seizoen Hajk Talaljan keert terug naar WZC, Wesley van Winsum komt over van Go Ahead Kampen en er lopen gesprekken over meer versterkingen. Ook zullen waarschijnlijk  enkele spelers stoppen of verkassen. Oene hoopt op terugkeer van routiniers.