• John van Zweden, alias de Haagse Behangkoning ontvangt de eerste presentatiegids uit handen van Colin Pelleboer.

    VSCO'61
  • VSCO'61

Haagse Behangkoning ontvangt eerste presentatiegids VSCO'61

OOSTERWOLDE Voetbalvereniging VSCO'61 bracht vrijdag haar nieuwe presentatiegids uit. Onder grote publieke belangstelling nam John van Zweden, alias de Haagse Behangkoning, deze in ontvangst. Dit deed hij uit handen van Colin Pelleboer, voorzitter van de presentatiegidscommissie. Van Zweden is bekend omdat hij eigenaar was van voetbalclub Swansea City in Engeland. Vol humor en op sommige momenten in plat Hagenees vertelde hij over zijn avonturen bij de Engelse club die in de Premier League speelt. Het in groten getale aanwezige publiek hing aan zijn lippen.

,,Wij hebben gekozen voor John van Zweden, omdat het thema van de gids 'Supporters' is. John kocht als supporter Swansea City toen het in de laagste klasse van het Engelse voetbal speelde. De club zou failliet gaan, maar hij redde de club met vier vrienden. Jaren later speelt de club succesvol in de Premier League en heeft diverse prijzen gewonnen. Dat vonden wij een mooi voorbeeld van een echte supporter," legt Colin Pelleboer uit.

De presentatiegids van de Kanaries staat bekend om zijn fraaie uiterlijk en boeiende artikelen. Er wordt zelfs een fotoshoot georganiseerd, om de geïnterviewden op de juiste manier op de foto te krijgen. Dit jaar kon dat, na tien jaar, eindelijk weer op Landgoed Morren, dat door de nieuwe eigenaar oud-minister Marcel van Dam in oude luister wordt hersteld. Hij vertelt daarover in de gids. Verder is er veel aandacht voor supporters, vrouwenvoetbal, vrijwilligers en de nieuwe selectie. De gids verschijnt traditiegetrouw voor het Berend Elzerman Toernooi dat vanaf zaterdag 19 augustus plaatsvindt op sportpark De Heughte.

Vrijwilligers van VSCO'61 verspreiden 7500 gidsen in de kernen Oosterwolde, Oldebroek, Noordeinde, Kamperveen, Kerkdorp, Oostendorp en Elburg. "Geïnteresseerden die de gids niet hebben ontvangen kunnen die afhalen bij het clubgebouw. Het aanstaande Berend Elzerman Toernooi dat gespeeld wordt van 19 tot en met 26 augustus is daar een mooie aanleiding toe", besluit Pelleboer.

Na afloop gaat Colin Pelleboer nog samen met John van Zweden op de foto op het hoofdveld van VSCO'61. Van Zweden is onder de indruk van de prachtige entourage en had een dergelijk fraai sportcomplex niet in zo'n klein dorpje verwacht. Ook spreekt hij zijn complimenten uit voor de presentatiegids. Samen met zijn vaste begeleider en zwager Berry blijven ze aan de bar nog even ongedwongen napraten met diverse gasten. VSCO'61 kijkt terug op een mooie middag, een geslaagde lancering van de nieuwe presentatiegids en vol vertrouwen vooruit op het nieuwe seizoen.