• Eigen foto

Goudkoorts: Gerjan van den Brink

WAPENVELD De Olympische vlam brandt, spannende tijden voor de echte sportliefhebber. Hoe presteert Nederland? In deze rubriek geven bewoners van het Veluwelandgebied hun visie op de Olympische historie en hun verwachtingen van Pyeongchang 2018. Vandaag oud-schaatser Gerjan van den Brink. In 1991 won hij zilver op het NK Sprint in Assen en een jaar later behaalde hij op dezelfde baan brons:

Naam: Gerjan van den Brink

Leeftijd: 46 jaar

Woonplaats: Wapenveld

Werk: Kaasboer

Mijn favoriete sport op deze winterspelen: Schaatsen en skiën, de grote afdaling en grote schans. Eigenlijk alle onderdelen vind ik wel gaaf, behalve Curling.

Welke Nederlander wint de meeste medailles? Sven Kramer vs Koen Verweij.

De eerste winterspelen die ik mij kan herinneren zijn die van… Lake placid Erk Heiden 1980.

Hoeveel uur ben je tijdens de Spelen aan de buis gekluisterd? Omdat de tijd nogal verschilt, zal het deze keer niet zo heel veel zijn. Door de weeks zijn de schaatsers rond een uur of twaalf aan de beurt. In mijn agenda zijn alle afstanden al gepland. Dan ben ik natuurlijk aan het werk, maar ik ben blij dat ik kan streamen. Dan ga ik echt wel een extra pauze inlassen hoor (denk zo'n twee uurtjes gemiddeld per dag).

Mijn favoriete Olympiër? Erik Heiden toen en nu zijn dat Lindsay Vonn en Sven Kramer.

Welk land wint de meeste medailles? Ik hoop Noorwegen, maar denk dat Amerika gaat winnen.

Mooiste moment winterspelen ooit en waarom? Gerard van Velde 1000 meter goud 2002 Salt lake City, kippenvel en tranen in mijn ogen!

Welke sporter gun jij een gouden medaille en waarom? Ik vind een persoon als Lotte van Beek. Omdat die een moeilijke tijd heeft gekend, zowel geestelijk als lichaamlijk. Wat een doorzettingsvermogen. Zonder strijd geen overwinning.

Wie gaat ons tijdens deze Olympische Spelen verrassen? De grote verassing zal zijn…Ted Jan Bloemen. Schaatsen 5 en 10 kilometer Canada.