• Bij de opening wordt de vlag gehesen en een toost uitgebracht.

    Hattemse Golf & Country Club

Golftraditie uit het voormalige Nederlands-Indië op de Hattemse Golf

HATTEM Traditioneel wordt het laatste weekend van september het Indisch Golfweekend op de Hattemse Golf & Country Club georganiseerd en ook dit jaar werd er drie dagen lang om diverse prijzen gestreden.

De traditie gaat terug naar 1938, toen een aantal in Nederlands-Indië werkzame Nederlanders tijdens hun verlof in Hattem een golftoernooi organiseerde. Deelnemer Kees Tielenius Kruythoff, door zijn vrienden 'Kees Tieleen' genoemd, was dermate gecharmeerd van Hattem dat hij na zijn definitieve terugkomst naar Nederland in Hattem ging wonen en de basis legde voor het huidige Indisch Golfweekend.

Het toernooi is sindsdien uitgegroeid tot een driedaags evenement, waar deelnemers met Indonesische roots aan deel kunnen nemen. Dat betekent dat men er werkzaam is geweest, geboren is of Indonesische familiebanden heeft.

Op de vrijdag en zaterdag wordt er gestreden om diverse bekers, waarvan er een aantal voor de tweede wereldoorlog in de prijzenkast van Golfclub Soerabaja hebben gestaan. Op zondag nemen de IGW deelnemers het op tegen de leden van de Hattemse Golf. Er wordt dan gespeeld om de Tielenius Kruythoff Trophee, geschonken door en genoemd naar de oprichter van het IGW. Onder prachtige weersomstandigheden en in een sportieve sfeer werd dit jaar de Trophee heroverd door de deelnemers uit Hattem.

Volgend jaar wordt het IGW voor de zeventigste keer georganiseerd en zal er in Hattem weer een samensmelting zijn van Indonesische historie en traditie en de golfsport.