• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Getergde Wim de Vries maakt na rust het verschil voor ESC

ELBURG Enkele weken geleden liep spits Wim de Vries twee domme gele kaarten op. Vorige week zonder hem werden de punten binnen gehaald in Rouveen. Trainer Remon Schoonhoven laat hem daarom op de bank beginnen.

Dick van der Veen

Doordat Bert Jan Kragt op slag van rust met een knieblessure van het veld moet mag de lange aanvalsleider alsnog zijn minuten maken. In de rust al geeft hij zijn visitekaartje af door de thee te laten staan en aan een langdurige warming up te beginnen. Het betaalt zich uit. ESC kruipt uit de schulp, houdt weliswaar vast aan het door De Vries verfoeide 4-4-2 maar dan wel met de punt naar voren. ,,Dat kan ik dus ook", juicht hij als ie in de 67ste minuut doelman Laurens Dekker bij een goed getimede voorzet van Robbert van Schie te glad af is en met het wapen waarop hij patent heeft, een geplaatste kopbal, de Elburgers op een beslissende voorsprong zet. Daarna kopt hij nog een keer de bal achter de doellijn maar dat ontgaat de arbitrage. ,,Ik ben 36, het is mijn laatste seizoen. Dan wil je spelen. Ik begrijp trouwens de beslissing van de trainer wel. Ben benieuwd hoe hij ons zaterdag laat spelen."

SMOOR IN DSV'61-trainer Etie Jansen heeft de smoor in. ,,Eén foutje is vanmiddag beslissend. We beginnen het seizoen met één punt uit drie wedstrijden. Iedere nederlaag in het volg zet je weer op achterstand. Om heel eerlijk te zijn is een periode voor mij toch het minste waar ik voor ga. Alles wat minder is verknalt voor mij deze jaargang." Het is een wedstrijd met nauwelijks grote kansen. Aanvoerder Jan van Norel, als altijd voorop in de strijd, mist het doel van invaller-doelman Marijn van de Gaag op een haar, een vrije trap van hem kan met enig fortuin worden gekeerd. Voorin zien de Doornspijkers geen kans om de achilleshiel van ESC pijn te doen. Bij de thuisclub is de aanvoer naar de spitsen beperkt.

Na rust een heel ander spelbeeld met een getergde De Vries als aanspeelpunt. DSV'61 zakt in, ziet de lange Elburger gevaarlijk worden en creëert zelf te weinig. Nadat Marco de Vries voor de ogen van zijn Schotse familie (de hele ploeg gaat binnenkort naar de bruiloft in Schotland) de paal treft is zijn naamgenoot wel succesvol. ,,Dit smaakt naar meer. We zijn los van de staart, kunnen weer naar boven kijken. Zaterdag in Hattem kunnen we goede zaken doen", zegt Van Schoonhoven. Hij wil het seizoen goed afmaken en neemt de tijd voor een keuze naar een andere mooie vereniging die bij hem past. Bij DSV weten ze dat nu geen wedstrijd meer verloren mag worden. Hattem, Hatto Heim en Swift morsten ook. Het verrassende Oene is nu ineens kampioenskandidaat al willen ze daar zelf niets van weten. En laat datzelfde Oene nu zaterdag op bezoek in Doornspijk komen.