• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Gestolen zege van Hattem

WAPENVELD Die in blessuretijd schiet Jelmer Kooistra de winnende (2-3) voor Hattem binnen en laat WZC achter met een kater. Wat koop je er dan nog voor als je een vroege achterstand van 0-2 ongedaan hebt gemaakt?

Dick van der Veen

Het is geen verstoppertje spelen in het Monnikenbos. De thuisclub kijkt al na zeven minuten tegeneen 0-2 achterstand aan door slecht verdedigen enerzijds en attent reageren van Yannick Rave anderzijds. Hij krijgt eerst alle kans om zich vrij te draaien na een hoekschop, schiet de knikker tegen het lichaam van doelman Wolter Bos die dan deelt in de malaise. Als hij daarna de diepte zoekt en via een splijtende pass vrij kan opstomen rondt hij beheerst af.

,,Dan denken we de wedstrijd al in de knip te hebben, brengen nog een paar kansen om zeep en komen er tot aan de eindfase helemaal niet meer aan te pas. WZC laat direct na de hervatting de kans liggen om ons een knock out toe te dienen. Als je dat een gestolen overwinning noemt moet ik je volledig gelijk geven", zegt trainer Hans Roeland. Daar heeft zijn college Eddy Zwijnenberg nauwelijks iets aan toe te voegen.,,We beginnen belabberd." Hij ziet vervolgens dat zijn team zich nog voor het verstrijken van de eerste helft terug knokt. Bernhard Drost verrast Stefan de Weerdt, die te ver voor zijn doel staat, in de 42ste minuut met een geplaatste kopbal; Thomas Buter zorgt met een prachtig afstandsschot voor de gelijkmaker.

VERPRUTST WZC is na rust heer en meester. Chris Nitrauw mist vrij voor doel en Buter produceert vrij als een vogel een mislukte lob in een niet te missen positie. ,,We staan er bij en kijken er naar. We missen achterin Mark de Haan die op zo'n moment het vuurtje op kan stoken"zegt de ene; ,,Wij maken prachtige goals uit het niets en verprutsen de simpelste kansen", antwoordt de andere trainer. De enige die zich aan de middelmatigheid onttrekt is Everhard Stoffer die duels wint en lepe voorzetten aflevert waarop geen vervolg komt. Verder gebeurt er eigenlijk weinig. WZC heeft het meeste balcontact en Mike Nijland mist nog een keer de goal op een haar na. De wedstrijd zakt naar een bedenkelijk niveau.

,,Deze wedstrijd verdient geen overwinning", zegt een Hattemse supporter maar hij springt begrijpelijk een gat in de lucht als zijn jongens er met de buit vandoor gaan. Wapenveld schreeuwt moord en brand omdat Kooistra in buitenspelpositie de bal zou hebben ontvangen. De moegestreden defensie ziet dan geen kans om het onheil van zich af te houden. WZC zit in de hoek waar de klappen vallen. Dat is niet voor het eerst. De Wapenvelders kunnen moed putten uit het feit dat ze zich even vaak op karakter weten veilig te spelen. Hattem daarentegen heeft de aansluiting met de kop gevonden. In deze competitie komen nog een stuk of vijf ploegen voor het kampioenschap in aanmerking.