Gelderse kampioenen bij ponyclub Klein maar Dapper

NUNSPEET De ponyclub Klein Maar Dapper grossierde in de provinciale titels tijdens de Gelderse kampioenschappen in Brummen. Kimberly behaalde zelfs twee titels.

Zij won in de L1 dressuur met Playboy en was de beste van Gelderland in de M1 dressuur met Pippins Pride. Lieke kramer was de beste van de provincie in de B dressuur met Sky. Als klap op de vuurpijl werd Klein Maar Dapper verenigingskampioen. Daarvoor moeten vier combinaties dressuur rijden en eveneens vier combinaties springen. De dressuurpunten worden bij elkaar opgeteld en daarvan trekt men de fouten bij het springen weer af. Onder leiding van instructrice Helma Franken kwam in de dressuur uit: Kimberly Pap, Lieke Kramer, Danielle Akster en Gerwilmer Ton.

Onder leiding van instructrice Nienke Begeman voerde het volgende team het onderdeel springen uit: Joost Wolfs, Thijs ter Horst, Kristel Hoekert en Julian Ton. Alle kampioenen mogen meedoen aan het Nederlands kampioenschap dat zaterdag 29 augustus wordt bestreden op het KNHS-terrein in Ermelo. Voor de Nederlandse titel hebben zich eveneens geplaatst: Danielle Akster met Blueberry (vijfde prijs L1 dressuur), Gerwilmer Ton met Eldorado (vierde prijs L springen), Thijs ter Horst met Flint (3e prijs M springen) en Gerwilmer Ton met Playgirl (derde prijs Z springen). Een topdag voor de vereniging die de naam wel heel erg waar maakt.

foto Het complete team met de beide instructrices. Helma Franken, Kimberly Papa, Kristel Hoekert, Lieke Kramer, Danielle Akster, Julian Ton, Joost Wolfs, Thijs ter Horst, Gerwilmer Ton en Nineke Begeman.