Familie Steunenberg en sv Epe winnaars KCVO sportfestijn

VAASSEN Het zou regenen tijdens het KCVO weekend. Donderdag was het droog. Op vrijdagavond viel iets en zaterdagmiddag gaf het de nodige verkoeling, maar zondag regende het de hele dag. Toch kwam het publiek massaal naar de Egelbeek en het was reuze gezellig met op de zaterdag 15 families, die streden om de fel begeerde familiecup.

Donderdagavond won sv Epe van Voorwaarts met 2-1 en vrijdag speelde KCVO gelijk met 1-1 tegen de buurman Vaassen, maar won met 5-4 na het nemen van stafschoppen, zodat de finale een strijd werd tussen KCVO en Epe.

Op zaterdag speelden 15 voetballende families tegen elkaar, waarvan de familie Hagen de sportiefste was, maar de winnaar werd uiteindelijk de familie Steunenberg, die Meuleman klopte met 1-0 in een spannende finale. Familie Karrenbelt werd derde en Oortwijn haalde de beker voor de vierde prijs op.

De sportiviteit en gezelligheid zijn duidelijk af te lezen van de gezichten van de vele familieleden. Ze hopen dat dit festijn nog tot in lengte van jaren blijft bestaan.

Groenteman Marcel Bouwmeester verraste de families wederom met een kraam vol fruit, dat gretig aftrek genoot. Een leuk gebaar van de groenteman uit Vaassen.

De kinderen werden geschminkt en de bekende poppenkastshow laat de kinderen genieten.

Een prachtige dag die duidelijk de families bijeen bracht. Een happening waar iedereen uitermate tevreden over was. De families gaven duidelijk aan volgend jaar weer van de partij te zijn.

Dit toernooi wordt al voor de 47e keer georganiseerd, maar je ziet de opa's en oma's, vaders en moeders nog in grote getale naar sportpark van KCVO komen. Wie wint is niet belangrijk, als het maar gezellig is en daar ontbreekt het zeker niet aan.

De zaterdag werd afgesloten met een feestavond. De avond werd geopend door DJ Remco, die zorgde voor een wervelende show en Martijn Joostema was een prima onderbreking tijdens deze avond, waar de jeugd de boventoon voerde.

Zondagmiddag keken ruim 400 mensen naar de finale tussen KCVO en Epe. Deze wedstrijd eindigde in 2-5 na een 2-3 ruststand, zodat sv Epe de 31e editie van het Toyota Wagenmaker toernooi won.

Voorwaarts werd 3e na een 6-0 overwinning op Vaassen.

Het was na de finales nog reuze gezellig in het clubhuis met tent van KCVO.

Een festijn van deze omvang is alleen te organiseren met een grote groep vrijwilligers en daar ontbreekt het bij KCVO nog steeds niet aan.

Wat ons opvalt is het automatisme waarmee sommige taken opgepakt worden. Je hoeft de mensen niet te sturen. De KCVO'ers weten gewoon wat ze moeten doen. De een ledigt de prullenbakken, de ander maakt de kleedkamers schoon een derde haalt de glazen op.

Ieder heeft zo zijn of haar taak verschrikkelijk belangrijk om een dergelijk festijn te kunnen organiseren.

Zondagavond wordt de tent weer afgebroken en maandagmorgen is bijna niets meer te zien van het 4-daagse festijn.