• Jackie Laterveer

EZC '84: 'Het zit effe niet mee'

EPE Voetbalvereniging EZC '84 uit Epe speelt zaterdag de voorlopig laatste wedstrijd in de 3e klasse. De promovendus van het vorige seizoen degradeert na een teleurstellend en bewogen jaar. Van de nieuwe hoofdtrainer Gerben Blok uit Vaassen, de vierde coach in tien maanden tijd, wordt vooral verwacht dat hij rust brengt in de selectie.

door Jackie Laterveer

Henk van der Haar (62) en Jan Piet de Gooijer (58) zijn eensgezind: ,,Aan het begin van het seizoen wisten we dat het zwaar zou worden. Het verschil in niveau tussen de 3e en 4e klasse is nu eenmaal groot. Maar dat we na een jaar alweer zouden degraderen hadden we absoluut niet verwacht." De Gooijer is lid van het hoofdbestuur van EZC en verantwoordelijk voor de voetbaltechnische zaken waar de trainers onder vallen, Van der Haar zit in de technische commissie van de selectie. Voor beiden was het een tropenjaar. ,,Het is allemaal niet fijn gelopen dit jaar. We hebben een moeilijke groep, een elftal van individuen." De Gooijer, die zelf zestien jaar in het eerste van EZC voetbalde: ,,In een team moet je iets voor elkaar over hebben. Dat was er te weinig." Dieptepunt voor beiden was het ontslag van trainer Stephan Panman eind november vorig jaar. ,,Dat was bijzonder vervelend. Je kent elkaar. Dat waren geen leuke gesprekken." Van der Haar: ,,Ik ben 25 jaar leider geweest van het eerste en heb dit nog nooit meegemaakt. En ik hoop het ook nooit meer mee te maken." De opvolger van Panman, Harrie de Graaf, hield het na drie wedstrijden voor gezien. Hij zag het niet zitten met de spelersgroep. De Gooijer: ,,Hierna hebben we gezocht naar trainers in onze eigen gelederen. Gelukkig vonden we Adrie Kerkdijk en Marcel Jonker bereid om het seizoen af te maken." Van der Haar: ,,Met de nieuwe trainer Gerben Blok gaan we een nieuwe fase in, opnieuw bouwen aan een sterk en stabiel EZC. Het voornaamste is dat hij rust brengt in de ploeg. Blok heeft daar de nodige ervaring mee. We denken dat we drie á vier jaar nodig hebben om terug te keren op ons oude niveau." De Gooijer: ,,En op termijn willen we terug naar de 3e klasse. Daar hoort EZC. Dat betekent echter ook dat spelers dat moeten willen, dat zij achter de ambities van de club staan. Binnenkort starten daarover gesprekken. Want laten we duidelijk zijn. We hebben de kwaliteiten in huis. Zowel in de huidige selectie als in onze jeugdelftallen." Van der Haar: ,,We hebben dit seizoen op cruciale momenten pech gehad. Blessures, schorsingen, een bal die er net niet in gaat. Het zit gewoon effe niet mee."

Komende zaterdag wacht de Epenaren thuis de wedstrijd tegen Stroe. De Gooijer: ,,Voor ons gaat die wedstrijd nergens meer over, maar dat maakt niet uit. EZC moet elke wedstrijd willen winnen."

Foto: EZC vrijwilligers Henk van der Haar (links) en Jan Piet de Gooijer.