• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

ESC steelt punt bij buurman DSV'61

DOORNSPIJK Diep in blessuretijd kopt invaller Joel Schenk voor ESC de 2-2 binnen en laat DSV'61 met een kater achter. Op de eerste tien minuten na beheerst de thuisclub de gemeentelijke derby. Daar waar het wachten is op 3-1 of meer rolt er een remise uit.

Dick van der Veen

,,De slechtste wedstrijd van het seizoen, we lopen uit de opdrachten, zetten geen druk", is de rake conclusie van ESC-coach Remon Schoonhoven. De mogelijke oorzaak ligt in de beginfase. Doelman Jacco van den Hoek is in de derde minuut even van de wereld, rolt de bal uit voor de voeten van Marco de Vries die het buitenkansje verzilvert. Arbiter Taflan keurt de goal af, maar weinige minuten later is het Wim de Vries die ESC alsnog op een voorsprong zet. Dan sluipt de gemakzucht binnen. 

,,Wij beginnen te voetballen, zetten ESC tegen de muur en zijn daarna niet meer in de problemen gekomen. Zelfs met tien man drukken we Elburg in de verdediging. En dan zoiets." Aanvoerder Jan van Norel heeft het over het wegzenden van Stefan Bakker in de slotfase. DSV'61 heeft inmiddels de vroege achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong door doelpunten van Alex Bouman, die een geplaatste vrije trap van Van Norel binnen werkt en een prachtige lob van Lennart Juffer.

BLESSURE Terug naar de misser van doelman Van den Hoek. Hij krijgt bij het inschieten een bal kiezelhard tegen zijn hoofd, is de controle kwijt en komt na rust niet meer terug. Veldspeler Henrick Blaauw neemt plaats onder de lat. Hij wordt niet één keer op de proef gesteld. De ene na de andere aanvalsgolf overspoelt de Zuiderzee boys, waarbij keeper Marijn van der Gaag zijn ploeg overeind houdt.

KAARTEN Als iedereen bij ESC er vanuit gaat drie punten te hebben gemorst is daar het cadeautje van Schenk. What's in the name! Trainer Etie Jansen is laaiend op de scheids. ,,Hij deelt eenzijdig kaarten uit. Dat breekt ons op." Om vervolgens toe te geven dat zijn team daarvoor de wedstrijd al lang had moeten beslissen. ,,Dat achtervolgt ons het hele seizoen. Daarnaast zou ik de inzet van vandaag graag iedere week willen zien."

VITESSE Van Norel baalt als een stekker. ,,Ik heb zeer drukke weken. Ben momenteel fysical coach bij Vitesse. Bepaal met Edward Sturing de training, welke jongens wat moeten doen, deed tegen AZ en Sparta de warming up. Dit had de beloning moeten zijn. Je had kans gehouden op een derde periode. Een drankje is niet genoeg om de teleurstelling weg te spoelen." Of hij volgend seizoen nog als sterkhouder bij DSV is te zien? ,,Daar ben ik niet uit. Het sporthart klopt nog fel, maar ik heb een gezin, mijn zoon voetbalt en de werkzaamheden bij Vitesse nemen toe." In Doornspijk kunnen ze hem niet missen.