• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

ESC overklast door DSV'61

ELBURG Ook in de tweede streekderby van ESC zit weinig wind in de zeilen. Op de 0-3 tegen DSV'61 valt niets af te dingen. Met wat meer zorgvuldigheid in de Doornspijkse vuurlinie lopen de Elburgers tegen nog grotere averij op. Het optimisme na het toernooi in de voorbereiding is diep de bodem ingezakt. De keren dat ESC iets goeds laat zien zijn op de vingers van één hand te tellen.

door Dick van der Veen

En toch….Voetbal is een raar spelletje. Als DSV'61 blijft verzuimen de trekker over te halen,bij de magere 0-1, de ene na de andere kans om zeep brengt, kan het nog zo maar mis. In de 88ste minuut, als ESC eindelijk een keer tot daadkracht komt, blijft de bal als door een klein wonder uit het doel. Direct daarna beslist Gerrit Hoekert de wedstrijd en maakt Alfred Hofmeijer er in blessuretijd nog 0-3 van. Zorgelijke blikken bij trainer Remon van Schoonhoven. ,,De derby leeft. Net als vorige week tegen VSCO'61. Of ik spijt heb van de stap naar deze vereniging? Absoluut niet. Het is waar, veel spelbepalende spelers zijn vertrokken. We hebben nu jongens die een stap maken, waar ik vertrouwen in heb." Of dat na die 90 minuten die volgen nog zo is mag aan twijfel onderhevig zijn. Daar waar het in Oosterwolde nog één helft een wedstrijd is, worden de Elburgers nu volledig overklast. Het lijkt alsof de acteurs lood in de schoenen hebben. Er zit geen idee achter, de duels worden verloren, er is geen scherpte. De gebaren van de trainer geven het antwoord op de vraag die we niet stellen. Zaterdag tegen Vierhouten moet de ommekeer volgen, anders loopt de ploeg flink achter de feiten aan. Het gemis van Wim de Vries en Richard Boer is geen reden voor de wanvertoning en Van Schoonhoven zal de eerste zijn om dat te bevestigen.

Mooie reeks

Hoe anders de gevoelens bij zijn collega Jan de Ruiter. ,,We missen vandaag onze spits Johan Westerink. Hij is altijd aanspeelbaar, beweeglijk en weet waar hij moet staan. Jeffrey Schreurs is een ander tyype speler, die zijn uiterste best doet en met de openingstreffer in de eerste helft een belangrijke vinger heeft in het positieve resultaat. Het enige verwijt dat ik mijn ploeg kan maken is dat ze daarna zoveel kansen om zeep helpen. Ze gaan mee in het gevecht, delen in de onrust, vergeten opdrachten uit te voeren."Maar dan is er altijd nog aanvoerder Jan van Norel die van links naar rechts crosst, het gehele veld bestrijkt. Één brok onverzettelijkheid. Een droomstart voor DSV dus. De Ruiter: ,,Dat was ook vorig seizoen zo tot de winterstop. We hebben nu een bredere selectie. We moeten opnieuw voor de prijzen gaan." Dat is ESC uiteraard aan het begin van de competitie ook van plan. Terugkeer naar de 2e klas ligt voor in de mond. Niets is onmogelijk in de voetballerij. Voorlopig is het een kwestie van wonden liggen en aanhaken bij voetballend vermogen. Een compliment overigens aan beide teams die geen moment over de scheef gaan . Hooguit af en toe verbaal en daar houdt een arbiter als Weuring nou net niet van.