• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

ESC loopt weg bij de rest

ELBURG ,,Het was niet best vanmiddag. Toch maak ik de ploeg een compliment voor de manier waarop ze de afwezigheid van twee dragende krachten heeft verwerkt." Remon Schoonhoven krijgt na de 2-1 zege op Oene ook nog de mededeling uit Veessen dat VEVO concurrent Swift in bedwang hield.

Dick van der Veen

,,Ik stuur die jongens, waarvan ik een aantal bij sv Epe trainde, een whats appje." De ernstige blessure midweeks van aanvoerder Raoul Jessurun en het geplande weekend vrij van spits Wim de Vries brengt vraagtekens in het Elburger kamp. Bovendien treft het in Oene een tegenstander die voor de laatste kans op aansluiting vecht en dat in de eerste helft laat merken ook. ,,We krijgen een trits aan kansen. Een aantal keren kunnen we van korte afstand vrij inkoppen. Dat gebeurt te slap. En dan sta je zo maar met 2-0 achter." Trainer Edwerd Schuring doelt op de 2e en de 35ste minuut. Beide keren is Yve Hilberink bezig om de Elburger defensie op te rollen, even zo vaak loopt hij zich vast en dan verzuimt Oene eerst op links en vervolgens in het midden bij de omschakeling. Marco de Vries en Ramon Flokstra maken er knap gebruik van, de laatste na een gave solo met drie verdedigers in de nek. Hij vooral maakt net als Hilberink aan de andere kant het de verdediging bij voortduring moeilijk. De Oenenaar brengtt vlak voor rust de spanning weer terug met een fantastisch doelpunt waarbij hij de bal van grote afstand stijf in de kruising jaagt.

Direct na rust verzuimt ESC tot twee keer toe de wedstrijd te beslissen. Eerst brengt een ongelukkige kluts van aanvoerder Patrick Kamphuis een Elburgse aanvaller vrij voor Wim Riphagen, daarna wordt een kans op amper één meter van de doellijn verprutst. ,,We vallen terug in ongeïnspireerd voetbal. Met Kamphuis naar voren probeerde ik nog wat: het mocht niet baten. We moeten nu de komende duels tegen de vier onderste ploegen winnen om nog wat van het seizoen te maken"zegt Schuring. Bij ESC valt de 16-jarige Donny Mulder goed in. ,,Ik moet een aantal mensen bij de club nog overtuigen. Hij is er één voor de toekomst". Schoonhoven zegt lachend dat ie hem niet meeneemt naar Go Ahead Kampen, waar hij volgend jaar het 2e elftal traint. Vader Mulder is aan de Kampenaren gelieerd als keeperstrainer.

Hij is tevreden over de tweede helft waarin zijn ploeg goed in de organisatie blijft voetballen, Oene de bal rond laat rond spelen en vanaf het middenveld bij balbezit gas geeft. In de slotminuut komt Oene nog bijna op gelijke hoogte bij een scrimmage waarin Marijn van der Gaag zich moedig op de schoen van een Oenenaar werpt.