Epe walst over SEH heen

EPE De ontmoeting tussen Epe en SEH werd een eenzijdig duel. Met de uiteindelijke 3-0 nederlaag kwamen de Heerdenaren goed weg. Al voor rust had de thuisclub het duel moeten beslissen, maar verzuimde het om van de handvol kansen er ook maar één te benutten.

Ballen op paal en lat hielden SEH in de wedstrijd en daarnaast verrichtte doelman Richard Tijssen enkele goede reddingen. De Heerder elf kon de Eper defensie slechts sporadisch pijn doen. Gisteravond uit bij Overwetering is gebleken wat de werkelijke kwaliteit is van die zeer jeugdige achterste linie. Het resultaat daarvan konden we niet meer in deze editie meenemen.

Na de hervatting voldeed Stefan Lokhorst aan de opdracht van trainer Hans uit den Bogaard om zich wat beweegijker op te stellen, waardoor hij meer aanspeelbaar was voor Gerrit Calkhoven. In de 57ste minuut was hij twee keer succesvol om daarna de hattrick te voltooien.

SEH kon het gemis van spelbepalende mensen als Van de Stege en Veldhuis niet opvangen. Vooral verdedigend liet het vele steken vallen. Doordat Epe weigerde om daarvan gebruik te maken bleef het bijna een uur lang de vraag wie zich de beste uitgangspositie in dit bekertoernooi zou verschaffen. Dat gebrek aan effectiviteit had Epe zelfs noodlottig kunnen worden als de jonge keeper Vincent Mosterd niet met een katachtige reactie een gekrulde trap van Herbert de Graaf uit zijn kooi had geranseld. De Graaf, 37 inmiddels, heeft zich na vier jaar afwezigheid weer bij de selectie gevoegd. ,,Hij kan een belangrijk aanspeelpunt zijn", liet trainer Sander Goosensen weten. Die weigerde zich te verschuilen achter het feit van de afwezigen en gaf toe dat Epe al een stuk verder is in de voorbereiding.

AFGESLANKT Uit den Bogaard op zijn beurt wees op de afgeslankte selectie door het vertrek van onder meer Van Petersen, Scholten en de broers Heukels. Hij houdt een selectie over die nog jeugdiger oogt dan het Epe van de afgelopen jaren met een oudste speler van 22 jaar. Een pluspunt is dat hij deze competitie weer over sterkhouders als aanvoerder Max Buis en Stefan Lokhorst kan beschikken. Door de indeling in de noordelijke derde klasse staat zijn team voor een aantal verre reizen. ,,We maken van de nood een deugd en reizen met een touringcar. Voorafgaand aan het vertrek regelt het bestuur een lichte maaltijd. Daar zijn we heel erkentelijk voor. Het is te hopen dat we voor blessures en gele kaarten gespaard blijven. De bank is minder sterk bezet en dat kan je aan het eind van de competitie de das om doen."

Daar waar de penningmeester van Epe zich bekreunt over sterk teruglopend bezoek is zijn collega van SEH juist opgetogen over de nieuwe competitie indeling met vrijwel alleen maar derby's. Voor beide ploegen was dit bijzonder sportieve duel een goede voorbereiding. Hoe hun kansen liggen is moeilijk te zeggen. SEH wil zich wat minder moeizaam handhaven en voor Epe is het een open vraag hoe sterk de concurrentie is in een vreemde omgeving.