• Archief BDUmedia

Epe verslaat koploper Wijhe

EPE In de beste wedstrijd van dit seizoen vloert Epe koploper Wijhe. Dat gebeurt in een aantrekkelijke wedstrijd met twee ploegen die de wil hebben om er voetballend iets van te maken.
Drie dode spelmomenten zijn daarin beslissend. Maurits de Jong schiet in de voorlaatste wedstrijd tegen Vaassen een vrije trap al onhoudbaar binnen; deze middag doet hij het liefst twee keer en is daarmee matchwinnaar.

Dick van der Veen

Een duel dat veel meer toeschouwers verdient dan de mensen die nu verkleumd met een dubbel geklapte paraplu aan de kant staan te koukleumen.

Bij Epe staat het achterin als een huis met de gebroeders Ramon en Yannick Heukels en Bas Smit. Alleen in de eerste minuut klopt het even niet en kan de linkerspits van Wijhe ongehinderd op doelman Bas van Schoonhoven aflopen. Zijn afzwaaier kan Epe niet verontrusten. De Jong schiet de score open door de gapende ruimte in Wijhe door de bal fraai in het ongedekte gedeelte van het doel van Wijhe te mikken. De bezoekers domineren het eerste kwartier; daarna neemt Epe het commando over om uiteindelijk uit te monden in een gelijkopgaande strijd. Via Stefan Lokhorst en Frenkie Overmars heeft de thuisclub nog de beste kansen.

2E HELFT Ook na rust aan beide kanten enkele mogelijkheden. De thuisclub lijkt nog vrij gemakkelijk overeind te blijven totdat de goed leidende jonge arbiter Jorg Ordelmans Wijhe een strafschop toekent in verband met een duwfout. In hoeverre daarbij sprake is van theater laten we aan de acteurs over. Ricardo Heerink laat zich het buitenkansje niet ontnemen. Tot nu toe in de competitie is dat vaak de voorbode van een definitieve nekslag. Niet voor de elf die nu in het veld staan.

In de 88ste minuut treft De Jong opnieuw de roos met een geplaatste vrije schop. ,,Ze gaan er de laatste weken lekker in. Voor rust was er een zee van ruimte; de tweede krulde ik onder de lat. Het oefenen tijdens de training werpt zo wel resultaat af." In de ruime tijd die wordt bijgeteld komen de uitgebluste spelers niet meer tot scoren.

Door deze zege doet Epe weer mee om de tweede plaats en recht op de nacompetitie. Wijhe blijft bij uitstek de kampioenskandidaat. Een ploeg die attractief voetbal combineert met strijdlust en fysieke kracht. Alleen het grote verschil in gespeelde wedstrijden vertekent het beeld in deze afdeling.