• Archief BDU Media

Epe gaat onderuit met vechtvoetbal

EPE Hekkensluiter Victoria 28 greep bij Epe de laatste kans op lijfsbehoud. In een wedstrijd die bol stond van de spanning trokken de ploeg uit Enschede met 1-2 de winst naar zich toe. Epe heeft moeite met ploegen die alle fysiek in de strijd gooien. Toch had het dit duel nooit verloren als het voorin wat scherper was geweest.

Dick van der Veen

Daar waar Victoria twee van de geringe mogelijkheden benutte hielp Epe de ene na de andere mogelijkheid om zeep. De gasten namen na exact been half uur spelen de leiding door een zondagsschot van Alex Laarman die de bal van afstand in de kruising mikte. Hij had wel heel veel vrijheid. Daarvoor en erna waren de kansen voor Epe. Uitstekende voorzetten van William Potkamp leverden geen enkele rendement op door foute eindpasses of slecht afdrukken. Toen Lars Timmer vier minuten na rust zijn spitsen het goede voorbeeld gaf en zoals vaker zijn ploeg langszij bracht leek het tij te keren.

Maar het was juist Victoria, gepokt en gemazeld in niet mooi maar effectief, dat zich kansen schiep. Enkele keren was het ten koste van corners en het neerhalen van een doorgebroken speler kantje boord, in de 79 ste minuut kopte Yassin El Vadey de winnende binnen. Dat had nooit zo mogen zijn want Stefan Lokhorst zag geen kans om alleen voor de keeper de bal ook maar in de richting van het doel te schieten en diep in blessuretijd verprutste een moegestreden Potkamp een volgende unieke mogelijkheid. Scheidsrechter Van Beek strooide kwistig met gele kaarten naar het kamp van Epe, had de wedstrijd goed onder controle, maar verzuimde het theater van Victoria met spelers die herhaaldelijk bleven liggen en weggetrapte ballen bij overtredingen te bestraffen.

Uiteindelijk moet Epe de oorzaak bij zichzelf zoeken. De uitwedstrijd morgen, donderdag, tegen Robur et Velocitas was al belangrijk, maar is nu van nog meer gewicht.