• Archief BDU Media

Epe (b)lijkt niet meer te redden

EPE Door zelf te verliezen van koploper TVC'28 en de overwinning van Victoria'28 op Columbia resten Epe alleen theoretisch nog kansen om het verblijf in de tweede klas met een jaar te verlengen.  Met een achterstand van vijf punten en twee wedstrijden te gaan zal de praktijk anders zijn.

Dick van der Veen

Opnieuw werden vijf mindere minuten de ploeg noodlottig. In de eerste helft was er geen krachtsverschil. TVC had een paar kansen meer, maar door goed ingrijpen van doelman Bas van Schoonhoven leverde dat geen schade op. Epe had zelfs de leiding moeten nemen toen Frenkie Overmars spits Stefan Lokhorst een schier niet te missen kans bood. Op zulke momenten mist een elftal in degradatienood een knipoog van vrouwe Fortuna. TVC, zeker niet in grootse doen, sloeg direct na rust toe door op links Nick Krijgsman er uit te lopen waarna de aanval onberispelijk werd afgerond door Jeffrey Huizinga. De klap kwam hard aan; direct na deze mokerslag volgde de knock out, toegediend door Stef Roelofs, die het honderdste doelpunt voor zijn team scoorde. Het jeugdige Epe, met Ramon Heukels als drijvende kracht, ging vervolgens strijdend ten onder. In die fase onderscheidde zich doelman Ruud Hesselink bij TVC. Het contrast na afloop was groot: daar waar de ploeg uit Tubbergen de titel voor het grijpen heeft moet Epe zich verzoenen met een terugkeer naar de derde klas, waarin het volgend seizoen waarschijnlijk naast KCVO Vaassen als tegenstander krijgt.

Veel zal bij Epe afhangen of de spelers elkaar in mindere tijd vasthouden. Wanneer de prima jeugdopleiding erin resulteert dat anderen daar van gaan profiteren is dat extra zuur.