• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Elburger Sportclub pakt Veluwecup

DOORNSPIJK ,,De eerste prijs is binnen", juichen de spelers van Elburger Sportclub, als ze de fors bemeten Veluwecup in ontvangst nemen. ,,Maar ik mag hopen niet de laatste", voegt trainer Remon van Schoonhoven eraan toe. Feit is dat de pas 30-jarige coach uit Epe zijn critici meteen de pin op de neus zet.

door Dick van der Veen

ESC heeft behoefte aan een man met veel ervaring…..Dat wordt niet wat met zo'n jonkie….Pessimisten hebben hun mening snel klaar. Ze druipen letterlijk en figuurlijk af, want helaas doet Pluvius zich aan het eind van het vlekkeloos georganiseerde toernooi gelden. Het gaat om OWIOS en 't Harde met DSV'61 als outsider. Alleen Aart Krooneman, trainer van Elspeet, durft het aan om ESC te tippen. Het levert hem smalende blikken op. Maar wie het laatst lacht… ESC moet na diverse aderlatingen opnieuw beginnen. Toegegeven, Raoul Jesserun komt in Wezep tot inkeer en Gerben van de Beld komt over van ASVD, maar daar staan zoveel afzwaaiers tegenover. Van Schoonhoven grijpt terug op de jeugd en geeft bijvoorbeeld de pas 15-jarige Kevin Struik een kans onder de lat. Wat een talent! Tweebenig, goed op de lijn en attent in de zestien. Opmerkelijk dat Elburg zoveel keeperstalent voortbrengt. Het gevaar dat de slotwedstrijd tussen OWIOS en 't Harde er niet meer toe doet, wanneer DSV'61 namelijk vooraf van ESC wint, wordt door de Elburgers ingedamd. Wim de Vries met een magnifieke kopbal tegendraads en een eigen treffer van de centrale verdediger van de Doornspijkers leveren een 2-0 nederlaag voor de thuisclub op, waardoor alleen OWIOS nog kan winnen. Dat doet het niet: 't Harde legt de groenwitten met 3-2 aan de ketting.

Uiteindelijk wint dus ESC met DSV'61 als tweede omdat het een beter doelsaldo heeft dan 't Harde dat zich op de derde plaats terug ziet. OWIOS, dat dit toernooi nog niet kan imponeren, eindigt als vierde. In het onderlinge duel wint Elspeet van Vierhouten en komt daarmee op de succesladder een trede hoger te staan.

Lees het hele artikel in de papieren versie van Veluweland.nl van woensdag 19 augustus.

Op de foto de selectie van ESC voor het seizoen 2015/2016.