• DSV '61 aanvoerder Jan van Norel in actie tegen SVI.

    Wilfred Boon WB foto

DSV'61 wil en moet zaterdag winnen

DOORNSPIJK ,,We moeten zaterdag winnen. Dat is absoluut noodzakelijk om aansluiting te houden. Iedereen in de ploeg is daarvan doordrongen." DSV'61 aanvoerder Jan van Norel is volstrekt helder over de taak die de Doornspijkers thuis hebben tegen Sportclub Teuge, de ploeg die afgelopen weekend de koppositie in de 3e klasse C kwijtraakte aan VSCO'61.

Jackie Laterveer

DSV is bezig aan een wisselvallig seizoen. Van Norel (32), in het dagelijks leven inspanningsfysioloog bij eredivisionist Vitesse, beaamt dat: ,,We voetballen best aardig maar maken lastig het verschil. We komen regelmatig op voorsprong om dat vervolgens in de laatste vijf á tien minuten weer weg te geven, zoals tegen VSCO en WZC." Waar ligt dat aan? ,,Geen idee waarom we het zomaar weggeven. Feit is dat in deze klasse iedereen van iedereen kan winnen." Na een korte stilte: ,,Als we die wedstrijden gewonnen hadden dan hadden we nu vier punten extra gehad. Tel die bij het huidige puntentotaal op en we staan bij de eersten."

AANVANG Bij aanvang van het seizoen zagen veel mensen DSV als favoriet. Terecht? ,,Aan de ene kant wel. De afgelopen twee jaar hebben we steeds bovenin meegedraaid en we hebben ten opzichte van het vorige seizoen weinig wisselingen gehad. In mijn ogen zijn er echter meer ploegen die aanspraak kunnen maken op de titel. Mede door al die derby's is het een gekke competitie. Zelf reken ik voor ons op een plek bij de eerste vier, vijf." Niet op het kampioenschap? ,,Wil je kampioen worden dan moet je van lager geklasseerde ploegen weten te winnen. Daar hebben we moeite mee. Dat heeft ons al de nodige punten gekost." Jullie hebben een nieuwe trainer, Eti Jansen. Wat is er met zijn komst veranderd? ,,Onder hem zijn we anders gaan spelen, nog meer gaan voetballen. In plaats van de lange bal naar voren te spelen, houden 'm in de ploeg, spelen we met een rechter- en linkerverdediger en gaan we voor een zorgvuldige opbouw. Heel wat anders dan het countervoetbal van de afgelopen jaren." Dat wel meer resultaat had? ,,Soms betalen we inderdaad de rekening voor het voetbal dat we nu spelen. Het eigen maken van de nieuwe speelwijze kost tijd. Het is echter goed dat we die stap maken. Stel dat we naar de 2e klasse promoveren dan moet je dit voetbal beheersen. Anders ben je snel weer terug. Ik zie ons trouwens steeds beter worden. We zijn meer in balbezit en er is meer rust in de ploeg. Ook spelen we niet meer zo gehaast als we achter komen."

VERWACHTINGEN Terug naar de wedstrijd tegen Sportclub Teuge. Wat zijn de verwachtingen? ,,Wij hebben vaker tegen hen gespeeld en kennen ze dus goed. Wel hebben ze zich dit seizoen versterkt met spelers van andere clubs. Ze zullen dus iets anders spelen dan wij van ze gewend zijn. Het is sowieso een lastige ploeg. Ze waren niet voor niets tot zaterdag nog koploper." Strijdlustig: ,,Wij moeten echt winnen."