• Archief BDU Media

DSV stelt teleur tegen Zalk: 1 – 3

DOORNSPIJK Er is een onverwacht einde gekomen aan de ongeslagen status van DSV in 2019. En dat nou juist de laagvlieger s.v. Zalk daar verantwoordelijk voor is, is teleurstellend. Het zullen de mysterieuze krachten in de sport zijn waardoor DSV tegen Zalk geen enkele vuist kon maken, terwijl ze in deze competitie ook lieten zien tegen veel beter spelende ploegen uitstekend uit de voeten te kunnen.

Het weer was slecht, het veld was slecht en DSV was slecht. Velen hebben zich verbaasd over het ontbreken van zowel Lennart Juffer als Gerrit Hoekert in de basis. Toen zij er na een dikke 40 minuten alsnog in kwamen, was de achterstand al 0 – 2 door twee treffers tussen de 20e en 25e minuut.

PRACHTIGE OMHAAL Na de 'regenpauze' was er nog steeds geen beter DSV. En toen Zalk met een, ook voor de objectieve toeschouwer, prachtige omhaal de 0 – 3 scoorde, liep DSV vooral tegen zichzelf te voetballen. Pas na de tegentreffer van Martijn Lieferink in de 70e minuut was er iets zichtbaar van een alles-of-niets-offensief. Maar Zalk hield af en toe met kunst en vliegwerk stand. Het team liet daarmee veel DSV'ers uiterst teleurgesteld en chagrijnig achter.

CONCURRENT Volgende week opnieuw een wedstrijd voor DSV tegen een directe concurrent. In Windesheim wacht om 14.30 uur VSW.