• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Druk voor Nunspeet te groot na rode kaart

NUNSPEET Met een afgewogen tactiek houdt Nunspeet WHC heel lang van het lijf. Na een volkomen onnodige rode kaart voor Gieljan Tissingh wordt de druk in de slotfase te groot. Als Mitchel Dijkhof in de 85ste minuut het hoofd van Jonathan van Marle vindt knikt die de winnende treffer binnen.

Dick van der Veen

WHC begint sterk, creëert met kopsterke mensen kansen, maar moet dan constateren dat Freddie Smit als kenner van de opponent zijn elftal goed heeft staan. WHC heeft veel balbezit. Grossiert in corners ,,Ik heb de jongens gewaarschuwd niet in twee linies uit te komen. We gaan in die fase te geforceerd voor de winst, waardoor de dreiging ontstond in het mes van de counter te lopen. Bovendien zijn we slordig met de eindpass en maken ook vaak de verkeerde keuzes." Twee momenten van opwinding: een afgekeurde goal van Van Marle na een vloeiende combinatie met Marc van Petersen en Jelle Post - duwfout- en een niet gegeven strafschop voor Nunspeet waarin we de arbiter ook gelijk moeten geven. Daar waar Wiljan Mossing Holsteyn in de rust gedoceerd aanvallen predikt, implanteert zijn collega de overtuiging dat er best wat te halen valt. Dat werkt in de eerste zeven minuten van de tweede helft. Er ontstaan twee goede mogelijkheden waarbij Jasper Kuiper met zijn voet redding brengt en een geplaatste vrije trap van Henk Baum met een kopbal recht op de keeper geen rendement scoort. ,,We komen gemakkelijk onder de druk uit. Je hebt de overtuiging dat het vele balbezit toch een keer lonend zal zijn en moet achterin de nul houden." Dat voetbalinzicht van de trainer van WHC heeft Smit ook. ,,Onze keeper is nauwelijks in gevaar geweest. Dan doet de rode kaart ons de das om."

TWEE PAAR WHC's Adi Draganovic bestrijkt het hele veld, strooit met gave passes en lijkt over twee paar longen te beschikken. ,,Een prima voetballer. Jammer dat hij vertrekt", zegt Wiljan. ,,We staan aan kop in de tweede periode, jagen op de derde plaats", geeft hij aan. Dat het in het begin van de competitie zoveel minder gaat heeft naar zijn smaak te maken met de instelling van de tegenstander die WHC dwingt het systeem te verfijnen. Smit presteert met Nunspeet boven verwachting na het vertrek van een handvol dragende spelers. ,,Ik had in de slotfase niet meer de kans om het strijdplan uit te voeren met Niek Daalmeijer nog wat aanvallend accent te geven. De aanvulling komt dit seizoen uit het tweede elftal en A-junioren. Natuurlijk kun je dan onvoldoende initiatief nemen. Daar spelen we heel goed op in. Als ik voor het begin van de competitie het aanbod had gekregen om te tekenen voor 21 punten na 12 wedstrijden had ik er direct de handtekening onder gezet. Indien we uit het restant van de competitie de helft van het huidige puntentotaal halen ben ik tevreden."