• Noord-West Veluwe Foto/Eddy Bossenbroek
  • Noord-West Veluwe Foto/Eddy Bossenbroek
  • Noord-West Veluwe Foto/Eddy Bossenbroek

Drie behaalde punten opsteker voor verjongd team VIOS

VAASSEN Veel balbezit biedt geen garantie voor resultaat. Dat ondervindt SDS'55 aan de Woestijnweg in Vaassen. De lange hijs naar voren leidt zelden tot gevaar omdat de verdediging van VIOS met Stef Koldenhof en aanvoerder Joas Pol als rots in de  branding goed staat.

Dick van der Veen

Als dan routinier Jelle Pol na een klein uur na een afgeslagen vrije trap de bal loepzuiver achter doekman Mulder knikt raken de bezoekers van slag. In het vervolg kan de thuisclub ook nog zo maar naar een hogere score reiken, maar Noah Tuasela, die negentig minuten werkt als een paard, kan zichzelf niet belonen als hij twee keer oog in oog staat met de sluitpost uit Wekerom. Dat lukt invaller Daan Gorelikow evenmin in kansrijke positie. Het heeft allemaal geen gevolg omdat SDS'55 weinig creëert. Het komt niet verder dan een reeks hoekschoppen die de defensie van VIOS  niet kunnen verontrusten. Het aantal doelrijpe kansen kan ruimschoots binnen hand zonder duim worden opgevangen.  Aan beide zijden ontbreekt een architect om iets moois te bouwen. In de eerste helft moet VIOS in de verdedigende stellingen, hetgeen goed afgaat omdat de spelers zich aan hun taak houden. Scheidsrechter Evert Petersen houdt de teugels kort, hetgeen ook al een rem is op vlotte combinaties. VIOS komt niet verder dan een kopbal in de slotminuut van de eerste omgang. Trainer Maikel Amzand, hij maakt zijn achtste seizoen door in Vaassen, haalt drie jongens van de bank, waarvan er een paar nog in de junioren zouden kunnen spelen. Het doel om de voorsprong over de streep te trekken wordt bereikt.

AFSPRAAK Joas Pol ziet het omgekeerde beeld van de week ervoor toen de beste wedstrijd tot nu toe werd gespeeld en AGOVV er met de punten vandoor ging. ,,We hebben in de rust afgesproken om te werken aan verzorgder voetbal. Toen Jelle zoals gewoonlijk zijn uurtje in het eerste weer eens met een doelpunt bekroonde zakte SDS'55 ineen. We hebben door het afhaken van een aantal routiniers noodgedwongen het elftal moeten verjongen. Wat je in ieder geval kunt blijven doen is strijd leveren. Dat gebeurt ook. Je merkt dat we stappen maken. Als we erin slagen om ons in het linker rijtje te nestelen en daardoor eerder uit degradatiezorgen raken is het seizoen voor mij geslaagd. Volgend jaar zijn de jonge spelers weer een stuk verder en kunnen we gaan bouwen aan een nieuwe toekomst. Deze overwinning smaakt lekker. Je speelt op enkele toppers na tegen gelijkwaardige ploegen. Dan zijn alle driepunters meegenomen." Na een wat moeizaam begin heeft VIOS nu aansluiting gevonden met de langgerekte middenmoot.