• VSCO

DOS Kampen wint Berend Elzerman Toernooi

OOSTERWOLDE DOS Kampen is winnaar geworden van het 36ste Berend Elzerman Toernooi (BET). De Kampenaren bleven Zwolsche Boys op doelsaldo voor. Beide ploegen hadden twaalf punten vergaard. Organisator VSCO'61 eindigde als zesde, maar sloot het toernooi prima af door een 4-1 zege op WVF.

Om de spanning zolang mogelijk in het toernooi te houden, stelt de organisatie niet alleen een gelijkwaardig deelnemersveld samen, maar geldt ook een bijzondere puntendeling. Een winstpartij levert drie punten op, een benutte strafschop in de penaltyreeks ook (drie in totaal). Dat betekent dat per wedstrijd maximaal zes punten verdiend kunnen worden. De gemaakte doelpunten tellen niet mee voor de puntendeling, maar kunnen bij een gelijke stand mogelijk de doorslag geven. Zo bleef het deze editie het tot het laatste moment spannend en was het verschil op de ranglijst miniem.

LUNCH De tweede zaterdag van het toernooi begon met een bestuurderslunch, waarbij VSCO'61 alle voorzitters had uitgenodigd van de deelnemende ploegen. Met een uitgebreide maaltijd, een korte toelichting over de eigen vereniging en nadere kennismaking en uitwisseling van informatie, was dit een meer dan geslaagd onderdeel van het BET.

CONTENT Vervolgens gingen de wedstrijden van start op het hoofdveld, dat overigens tijdens iedere rust en tussen de ontmoetingen door werd gesproeid. Dit tot grote tevredenheid van spelers en trainers. Dat content zijn gold overigens voor de gehele toernooiorganisatie. De deelnemende verenigingen waren stuk voor stuk tevreden over het verloop en gaven aan volgend jaar graag opnieuw deel te nemen.

In een pittig onderonsje won Zwolsche Boys vervolgens van Be Quick'28 met 2-0, daarna was het de beurt aan DOS Kampen tegen SVI. De ploeg uit Kampen won  met 3-1, terwijl VSCO'61 in de afsluitende wedstrijd met maar liefst 4-1 te sterk was voor WVF door goals van Gert Schreurs, Rinse van de Velde en tweemaal Bart Schoonhoven.

Toen de laatste strafschoppen waren genomen, kon wethouder Liesbeth Vos van de gemeente Oldebroek met medewerking van toernooidirecteur Nanne Schoonhoven, overgaan tot de prijsuitreiking, waarbij DOS Kampen 750 euro en de wisselbokaal in haar bezit kreeg.

Einduitslag

1. DOS Kampen

2. Zwolsche Boys

3. WVF

4. Be Quick'28

5. SVI

6. VSCO'61