• Eigen foto

Clinic skaten voor mensen met een beperking

HEERDE Dat skaten niet is weggelegd voor mensen met een beperking blijkt een grote misvatting. Zij krijgen op maandag 2 juli de gelegenheid om zich van het tegendeel te overtuigen. Dan vindt tijdens het wereldkampioenschap Inline & Freestyle-skaten in Heerde voor hen een speciale clinic plaats onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Vrijwilligers van de Skeelerclub Oost Veluwe, die het WK naar Heerde haalde, verlenen daaraan hun medewerking. Er is plaats voor maximaal 100 geestelijk of verstandelijk beperkte deelnemers. Ook zijn twee vrienden/begeleiders per persoon welkom. Aanmelden kan via de website www.skeelerhuus.nl.

WEDSTRIJD Aansluitend op de clinics rijden acht G-skaters een wedstrijd over 1.000 meter. Zowel vrouwen als mannen. Dan blijkt pas echt hoe goed mensen met een beperking met deze sport overweg kunnen. Het feest is compleet als de jongens/meisjes/mannen/vrouwen daarna ook vanaf de voor hen gereserveerde tribune de professionals aan het werk kunnen zien. Ook is er de gelegenheid om handtekeningen van de mondiale grootheden te verwerven.

Materialen kunnen worden geleend door dat aan te geven op het inschrijfformulier. Programma: van 14.30-15.00 uur ontvangst en parkeren, 15.00-15.15 uur: opening, 15.30-17.00 uur clinics, 17.30-18.00 uur: wedstrijd G-toppers, 18.00-21.00 uur: wereldkampioenschap. Aangepast sporten staat dit jaar in Gelderland in de schijnwerpers.

EIGEN NK Skaters met een beperking hebben inmiddels hun eigen NK. Skaters die vanuit de Special Olympics zijn geselecteerd gaan door naar de wedstrijden in Heerde. Ze krijgen een echte WK-medaille. De organisatie van de G-skate-dag berust bij de skeelerclub Oost Veluwe. Die wil na het WK een trainingsteam opzetten. De algehele organisatie van het WK is in handen van de Internationale Roller Sports Federatie (FIRS).