• Dennis Bresser

Champions League op Marc Overmars Paastoernooi

EPE Tijdens het toernooi op 20 en 21 april doen Ajax en Juventus hun onderlinge strijd in de Champions League nog eens dunnetjes over. De jeugdteams van beide ploegen zullen net als vele topteams uit binnen- en buitenland deelnemen aan de 43ste editie van het Marc Overmars Paastoernooi op de velden van SV Epe.

,,Dit jaar is het niveau van de deelnemende teams ongekend", zegt toernooi voorzitter Rolf Tuinman. ,,Zij komen uiteraard uit Nederland maar daarnaast ook uit Frankrijk, Denemarken, Polen, Duitsland, België, Tsjechië en als klap op de vuurpijl China."

De eerste teams van deze clubs strijden in hun eigen land om de bovenste plaatsen van de competitie. Daarnaast zijn het vooral clubs die de nadruk leggen op hun eigen opleiding. Hun jeugd teams onder 12- en 14 jaar zullen de sportieve strijd aangaan met AFC Ajax, Feyenoord, PEC Zwolle, FC Utrecht, Go Ahead Eagles en niet in de laatste plaats SV Epe.

Door de jaren heen hebben de teams van SV Epe verdienstelijk gepresteerd. Vorig jaar stegen de spelers van SV Epe boven zich zelf uit door twee maal gelijk te spelen tegen de uiteindelijke winnaar AFC Ajax. Of dat dit jaar herhaald gaat worden is dit paasweekend gratis twee dagen lang te bewonderen.

Volgens Marc Overmars de naamgever aan dit toernooi kunnen de toeschouwers naar de talenten van de toekomst komen kijken. Matthijs de Ligt en Justin Kluivert hebben enkele jaren geleden namelijk ook deelgenomen aan dit toernooi. Het zou dus helemaal niet gek zijn als met het team van Juventus, de toekomstige Ronaldo te bewonderen zal zijn. Wat dit toernooi nog meer zo bijzonder maakt is het feit dat vele voetballers logeren bij gastgezinnen in Epe en omgeving.

Genoeg elementen om dit evenement met internationale allure te bezoeken. De officiële opening van het toernooi waarbij de teams zich presenteren vindt plaats op vrijdag 19 april avond om 19.30 uur. De wedstrijden beginnen op zaterdag en zondag om 09.30 uur. De website van SV Epe – www.svepe.nl en facebookpagina Marc Overmars Paastoernooi geven nadere informatie.