• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Buren WZC en Hatto Heim in evenwicht

HATTEM Niet mét, wel vàn afstand was Jurgen van der Weerd de beste. Eerst verraste hij doelman Bert Mensink met een lob om zijn ploeg op voorsprong te zetten en in de slotfase knalde hij een vrije trap loeihard binnen om daarmee WZC de glans van een overwinning te ontnemen. ,,Jammer", luidde zijn commentaar nadat hij op de valreep een nieuw projectiel de kruising zag schroeien.

Dick van der Veen

Daarmee bleef de return tussen de buren op 2-2 steken. Voor de neutrale toeschouwer de terechte uitslag. WZC, dat na twaalf wedstrijden troosteloos onderaan stond met 4 punten, bleef in de laatste zes wedstrijden ongeslagen en zag door het verlies van alle concurrenten onderin de hoop op lijfsbehoud stijgen.

,,Wij zijn te wisselvallig", was de conclusie van prijsschutter Van der Weerd. Zijn vrije trappen zijn een dodelijk wapen. Maar hij zal de laatste zijn om toe te geven dat hij het te weinig inzet. In de eerste helft bleek dat de Wapenvelders de punten het hardst nodig hebben, Ze stopten veel energie in de strijd. Wilmer Rorije was dicht bij de openingstreffer. Die viel volledig onverwacht en in strijd met het spelbeeld aan de andere kant.. Van der Weerd zag dat de keeper te ver voor ziej doel stond en liet hem kansloos met een schot waaraan veel effect zat. Het WZC van na de winterstop is een ploeg die collectief ijzersterk is. Het stroopte de mouwen hoog op. Nog voor rust resulteerde het in de verdiende gelijkmaker. Jonas Faber, 18 jaar pas, stuurde twee tegenstanders op links het bos in en zijn voorzet werd op de van hem bekende wijze door aanvoerder Robin de Gruijter onhoudbaar verlengd: 1-1.

MOEITE Na rust trok Hatto Heim het commando naar zich toe. Toch ontstonden de beste kansen aan de overzijde. Mike Burgmeijer dolde op rechts twee spelers,leverde een puntgave voorzet af waar iedereen vervolgens over struikelde. WZC kwam toch op voorsprong toen Wouter ten Pas een bal binnen hield en de Hattemse defensie voor schut zette: 1-2. ,,We domineerden, maar dwongen te weinig af. WZC beet zich in ons vast en daar hadden we grote moeite mee. We zijn de competitie zwak begonnen. Inmiddels hebben we zoveel punten dat we ons normaal gesproken geen zorgen hoeven te maken. Het seizoen kan alleen nog slagen wanneer we iets doen met de derde periode."

Anders ligt dat in Wapenveld. Daar moet het collectief als sterkste wapen de plaats in de derde klas over het seizoen heen tillen. Het belooft een competitieslot waarbij de streekderby's van beslissende betekenis zullen zijn. En is WZC niet de kampioen van de derby's?