• VSCO'61

Berend Elzerman Toernooi 2016 staat weer in de steigers

OOSTERWOLDE Na twee voetballoze maanden heet VSCO'61 iedereen weer van harte welkom op sportpark De Heughte. Evenals voorgaande jaren is er ook deze zomer weer hard gewerkt het sportpark klaar te maken voor het nieuwe seizoen dat traditiegetrouw wordt afgetrapt met het Berend Elzerman Toernooi. Het oudste toernooi van de Veluwe begint op zaterdag 6 augustus met de wedstrijden VSCO'61 tegen Zwolsche Boys en WHC tegen Be Quick'28, waarna het toernooi een vervolg krijgt op dinsdagavond en woensdagavond. Het toernooi wordt afgesloten met de wedstrijd VSCO'61 tegen WHC op zaterdag 13 augustus.

Voor wat betreft het Berend Elzerman Toernooi (BET) probeert VSCO'61 steeds vernieuwend te zijn, maar met behoud van de tradities. Toch wordt er dit jaar met één traditie gebroken. Voor het eerst in lange tijd ontbreekt WVF. Op één editie na hebben zij aan alle voorgaande 34 edities deelgenomen. Hun plek wordt ingenomen door een andere Zwolse ploeg, namelijk Zwolsche Boys. De beide andere deelnemers WHC en Be Quick'28 hebben ook vorig jaar deelgenomen. Be Quick'28 was zelfs winnaar en mocht de wisseltrofee in ontvangst nemen.

Een opvallend aspect is dat de deelnemers aan de 35ste editie van het BET alle in een verschillende klasse uitkomen. Zwolsche Boys speelt in het seizoen 2016-2017 in 4C, VSCO'61 in 3C, Be Quick'28 in 2H en WHC in 1D. Het is onbekend of dit ooit eerder is voorgekomen, maar dat is onwaarschijnlijk. Zwolsche Boys eindigde net als VSCO'61 op de vijfde plek in het vorige seizoen en beide grepen dus naast alle prijzen. Be Quick'28 degradeerde uit de eerste klasse, waarin WHC zich op de laatste dag net veilig wist te spelen.

SELECTIE VSCO De selectie van VSCO'61 is op twee mutaties na intact gebleven. Rick Pul kwam over van Nunspeet en Nick Koele beëindigde zijn carrière. Bij zowel Zwolsche Boys, Be Quick'28 als WHC zijn er juist veel wisselingen geweest in de selecties. Alle elftallen verwelkomen dit seizoen een nieuwe trainer. Bij Zwolsche Boys maakt oud-profvoetballer Jan Verheijen zijn opwachting. Bij VSCO'61 begint Bülent Akar aan zijn nieuwe klus van hoofdtrainer van de Kanaries. Hij volgt Wilfred Westerhuis op, die de overstap maakte naar Be Quick'28 en bij WHC komt oud-VSCO'61-trainer Wiljan Mossing Holsteijn aan het roer te staan, waarbij hij wordt geassisteerd door Mister VSCO'61 Gertjan Boeve. Enerzijds dus een kennismaking met VSCO'61, anderzijds een weerzien, maar voor alle trainers geldt dat zij op het BET een eerste indruk krijgen waar hun elftal staat.

PROGRAMMA Zaterdag 6 augustus, 14.00 uur: VSCO'61 - Zwolsche Boys. 16.00 uur: WHC - Be Quick'28. Dinsdag 9 augustus, 19.30 uur: VSCO'61 - Be Quick'28. Woensdag 10 augustus, 19.30 uur: Zwolsche Boys - WHC. Zaterdag 13 augustus, 14.00 uur: Be Quick'28 - Zwolsche Boys. 16.00 uur: VSCO'61 - WHC.