• Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto

Bekerduel met bedenkelijk laag niveau

EPE Dat Epe het bekerduel tegen buurman Wissel in zijn voordeel zou beslissen was van tevoren wel duidelijk. Het klassenverschil is te groot. Aan de uiteindelijke 7-0 zal trainer Martijn de Haas van de thuisclub evenwel geen consequenties willen verbinden.

Dick van der Veen

En al gek genoeg helemaal niet wat de aanval betreft, want die benut nog geen kwart van de opgelegde mogelijkheden. Over de sterkte van de verdediging kan hij zich geen mening hebben gevormd:  de keren dat de kanarie in het Eper strafschopgebied verschijnen zijn even schaars als sneeuwbuien in de meimaand. Echt een duel dat het predicaat wedstrijd niet waardig is en waarvan de neutrale toeschouwer zich zal afvragen of hij niet beter de zondagmiddag met vrouw en kinderen had kunnen doorbrengen. Aan beide kanten ontbreken nogal wat mensen. Zo staat bij Wissel veldspeler Thom Wiegman op doel. Hij doet het waarachtig niet slecht. ,,We hebben Epe een kwartier van serieuze doelpogingen afgehouden", zegt de Wisselse teammanager Nathan Kamphuis die op de middag van de gemiste  vaste waarden zijn trainer  Willem Ligt vervangt. Helemaal ongelijk heeft ie niet, want Epe mag dan van meet af aan druk uitoefenen, de combinaties zijn te slordig, het tempo ligt te laag, om echt gevaar op te leveren. Precies na een kwartier bedient Overmars Lokhorst, die de score openbreekt. De enige opwinding ontstaat als Jan Willem Lagerweij, dit seizoen overgekomen van Wissel, met een zware blessure het veld moet verlaten. Beslist geen gevolg van een unfaire  actie, maar wel triest voor de speler die bij Wissel vaak voor de productie zorgde.

BETERE FASE In de laatste acht minuten van de eerste speelhelft, als Wissel naar adem begint te happen, slaan Luke Berkhoff en twee keer Lokhorst toe, waarbij  de steenharde kopbal van de laatste op een gave voorzet van Maurits de Jong het hoogtepunt van de wedstrijd is. Onmiddellijk na de hervatting werkt Lokhorst zijn vierde en Epe's vijfde binnen. Dan tekent zich een monsterzege af. Kamphuis: ,,Ik geefmijn jongens een compliment  voor het verweer, maar teken er gelijk bij aan dat ik meeleef met mijn college over de vloot aan kansen die Epe in de veertig minuten er na laat liggen. Daar kom je in de competitie niet mee weg." Tussen de bedrijven door raken Ramon Kipp en uitblinker Ramon Heukels nog een keer de roos.  Epe zal zich zondag uit bij Turkse Kracht Apeldoorn naar de volgende bekerronde kunnen schieten, als het wat meer gevoel voor richting heeft dan op deze middag tegen Wissel. Teveel spelers worstelen met hun vorm, ze lopen voortdurend uit de organisatie, verzuimen de bal het werk te laten doen en houden het tempo te laag. Wissel wordt bevestigd in de overtuiging dat het leuk mee kan ballen in de kelder van het amateurvoetbal. Zeker na het vertrek van sterkhouders Lagerweij en Van Huffelen is de selectie te mager om echt om de prijzen mee te doen. ,Eén keer vierde klas is genoeg geweest", lacht Kamphuis.