Controleer De Autohistorie

02-09-2019, 08:51 |Van onze partner

De markt voor tweedehandsauto’s is in Nederland aanzienlijk. Uit gegevens van de BOVAG blijkt dat er in 2018 meer dan 2 miljoen tweedehandsauto’s zijn verkocht. Dit maakte 2018 een recordjaar in absolute aantallen occasions. Zowel de verkoop tussen autobedrijven en particulieren en tussen particulieren onderling nam toe. Tegelijkertijd blijkt dat ongeveer 30% van alle in Nederland geregistreerde auto’s een negatieve schadehistorie heeft. Een uitgebreide controle van de autohistorie via Autoverleden.nl voorkomt. In dit bericht vind je een aantal aspecten die van belang zijn bij het controleren van de schadehistorie.

Onbekende Schade Aan De Auto
Een visuele inspectie van een auto brengt niet altijd de werkelijke schade naar boven. Zaken als krassen en deuken zijn vaak direct zichtbaar. Verborgen autoschade als een teruggedraaide teller, gebroken as of forse motorschade is dit niet. Door de geschiedenis na te gaan van uw voertuig kunt u achterhalen of het een schadeauto betreft of niet. Uniek aan de data van Autoverleden.nl is dat zij als enige partij in Nederland inzicht hebben in het volledige autoverleden van een voertuig. Hiermee worden nare verassingen achteraf voorkomen.
 

Kilometerstand Controleren
Een veelgehoord probleem is die van teruggedraaide kilometerstanden. De algehele regel is dat hoe hoger de tellerstand van een voertuig hoe meer kans op technische problemen. Louche voertuighandelaren of particulieren draaien soms de tellerstand van een voertuig terug. Immers, een voertuig met een lage kilometerstand ziet er interessanter uit. Door een gedegen check via Autoverleden.nl wordt de tellerstand gecontroleerd. Als blijkt dat er gesjoemeld is met de tellerstand dan staat dit in het rapport vermeld.

Aantal Eigenaren Van Een Voertuig
Dat een tweedehands auto meerdere eigenaren heeft gehad hoeft geen probleem te zijn. Blijkt echter uit de schadecheck dat dit er onevenredig veel zijn binnen een korte periode dan is dit een signaal dat er iets mis is. Hierbij is het ook zaak om te kijken hoe de waarde van de auto zich verhoud tot vergelijkbare occasions op de markt.