• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Kanaalweg bij Epe

EPE Op de Kanaalweg bij Epe is in de nacht van woensdag op donderdag een ernstig ongeval gebeurd waarbij een automobilist zwaargewond is geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor een. De bestuurder is van de weg geraakt en over de kop geslagen met het voertuig. Mogelijk is de bestuurder daarbij uit de auto geslingerd, alhoewel dit nog niet officieel vastgesteld kon worden. Toen de hulpdiensten arriveerden, lag het slachtoffer op zo'n 20 meter van de auto vandaan in het weiland.

 

Vanwege de ernst van de verwondingen van het slachtoffer werd de traumahelikopter vanaf vliegbasis Volkel opgeroepen. Deze landde uiteindelijk bij de afrit van de A50 bij Heerde-Zuid. Daar is de arts van het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter overgestapt op de ambulance. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Zijn situatie zou ernstig zijn.

 

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarvoor is de Kanaalweg enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. De zwaarbeschadigde auto is door een berger geborgen.