• Femmy Wielink

Zomer vol talent in Elburg

ELBURG Dat de heren Magré vol muzikale ideeën zitten, was al bekend. Ook deze zomer staat weer bol van muzikale evenementen georganiseerd door vader en zoon. Hoogtepunt van deze zomer is wel de presentatie van de cd Prelude, een samenwerking tussen Wim en Wilbert en de 18-jarige fluitiste Erica Vogel uit Wezep.

Dorine Verheul

Wilbert vertelt trots over 'zijn' ontdekking. Erica is een muzikale duizendpoot: naast een fantastische stem bespeelt zij piccolo en mocht zij als 6-jarige al op les bij de plaatselijke muziekvereniging. Ze viel op, werd op haar elfde toegelaten tot de jong-talentklas op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en op haar zestiende mocht zij starten aan de vooropleiding van dit Conservatorium. Erica vroeg Wilbert haar eens te begeleiden tijdens een optreden en na enige tijd ontstond een samenwerking met vader en zoon Magré met de cd Prelude als resultaat.

CONCERTEN De cd is een verzameling van overwegend klassieke stukken geworden. Modernere stukken gecombineerd met oude werken van onder anderen bekende meesters Schubert en Straus en werd opgenomen in de Martinikerk in Bolsward waar zich één van de fraaiste Friese kerkorgels bevindt: het Hinsz orgel uit 1781. De cd wordt gepresenteerd op zaterdag 11 augustus in de Gereformeerde Kerk Doornspijk, waarna er nog concerten zijn in onder meer Oost-Souburg en Nijverdal. De reeks wordt zaterdag 1 september afgesloten in de Immanuelkerk in Ermelo.

MUZIKALE DIVERSITEIT ,,De cd is een prachtige combinatie van muzikale diversiteit", legt Wim Magré uit. ,,Tijdens de Zomertour zullen we een aantal nummers gezamenlijk spelen. Dat wil dus zeggen, vierhandig op één vleugel. En daar komen de heren Schubert en Strauss weer om de hoek kijken. De werken March en Singers Joy Polka zijn hiervoor heel geschikt."

JUBILEA Een jaar vol jubilea voor de heren. Wim werd namelijk in mei jl. uitgeroepen tot Stadsorganist van Elburg tijdens "zijn" jubileumconcert in Kampen en is dit jaar veertig jaar organist. Deze vijfde Zomertour wordt zoals altijd weer mogelijk gemaakt met hulp van pianostemmer en -technicus Jan van Loo, al 25 jaar werkzaam voor Oostendorp Muziek en volgend jaar maar liefst vijftig jaar in het vak. Wim vertelt lachend over de reizen met Jan in het busje. Maar zonder gekheid, zonder de immer meereizende Yamaha C7 concertvleugel natuurlijk geen Zomertour.

MAGRÉ & MAGRÉ Dit jaar houdt het duo voor de tweede keer het Magré & Magré Concours. Inschrijving staat open voor iedereen die een instrument bespeelt of zingt. Enige voorwaarden zijn dat zij talent hebben, niet ouder zijn dan 35 jaar en zij mogen niet zijn afgestudeerd aan het Conservatorium. Wilbert legt uit dat de ervaring die opgedaan wordt bij dit concours alleen al geweldig is, maar een winnaar moet ook worden beloond. ,,Er zijn mooie prijzen te winnen en de winnaar mag een solo optreden verzorgen tijdens een concert." Meer informatie is te vinden op www.wimmagre.nl.