• Politie Nunspeet

Zoekactie naar vermiste Ellen Hagenbeek (update)

NUNSPEET Door de familie van de vermiste Ellen Hagenbeek uit Nunspeet wordt vrijdagmorgen een eigen zoekactie opgezet. Die begint om 09.00 uur vanaf centrum De Ruimte aan de Elspeterweg, de weg tussen Nunspeet en Elspeet. Op deze plek was voorheen het protestants militair tehuis gevestigd. De familie roept op om te komen helpen met zoeken, maar de politie raadt dat juist af. ,,We gaan eerst met honden en gespecialiseerde teams zoeken en daar kunnen we morgen nog geen burgers bij gebruiken. Dus kom vooral niet helpen met zoeken'', aldus de Nunspeetse politie.

Wijnand Kooijmans

De Nunspeetse vrouw wordt sinds maandag vermist. Ze heeft die ochtend, in overspannen toestand, de woning verlaten en is met de auto vertrokken. Haar auto is teruggevonden aan de Elspeterweg in Vierhouten, maar van de vrouw is niets meer vernomen. Dat was voor de politie aanleiding woensdag een grote zoekactie te starten in de omgeving waarbij onder meer speurhonden en een helikopter werden ingezet. De zoekactie leverde niets op. De politie besloot daarop alleen nog tips na te trekken en daaraan eventuele verdere zoekacties te koppelen, te beginnen morgenochtend.

KLEDING Ellen Hagenbeek droeg bij haar vertrek een blauwkleurige spijkerbroek met een gat ter hoogte van haar linker bovenbeen en bruine, halfhoge laarzen met hak en zilverkleurige gespen. Verder droeg ze een zwart-wit gestreept t-shirt. Vermoedelijk had ze geen jas bij zich. Ellen Hagenbeek is een tengere, licht getinte vrouw van ongeveer 170 cm lang met zwart haar en bruine ogen. Mensen die meer informatie hebben over de vermissing of weten waar Ellen Hagenbeek zich bevindt, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op tel. 0800-6070.