• Mijn Oener Tegengeluid
  • Mijn Oener Tegengeluid

Zestig 'treurige trampolines' tijdens belevingsvlucht

OENE Het protest tegen de laagvliegroutes over de Veluwe zwelt aan, meldt de actiegroep Mijn Oener Tegengeluid (MOT). Tijdens de belevingsvlucht op woensdag 30 mei waren er zestig gezinnen in Oene die meededen aan de oproep in de plaatselijke WhatsApp-groep om van hun trampoline een treurige smiley te maken.

,,Een fantastisch resultaat als je bedenkt dat deze ludieke actie zich in minder dan 24 uur als een olievlek verspreidde naar onder andere Epe, Heerde, Vaassen, Emst, Veessen, Zwolle en Klarenbeek. Een fantastisch begin", vindt actiegroep MOT. ,,Het geeft volop energie om aan de alarmbel te blijven trekken, luid en duidelijk. Het is namelijk echt nog niet te laat, want pas in november zal het kabinet een definitief besluit nemen. De leefbaarheid in onze regio voor ons allen en voor toekomstige generaties staat op het spel. Daarom is het heel belangrijk dat we nu onze stem laten horen."

Die mogelijkheid is er tijdens de demonstratie op zaterdag 23 juni in Zwolle. Voor meer informatie: www.stopluchtvaartgroei.nl of actie.mot@gmail.com.