Wout van de Waal en Ingrid Vonk nieuwe verenigingsmensen KCVO

VAASSEN Wout van de Waal en Ingrid Vonk zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging KCVO uit Vaassen uitgeroepen tot Verenigingsman en -vrouw van 2015. Zij werden op de zoals altijd uitstekend bezochte bijeenkomst gehuldigd door voorzitter Paul Heutinck.

De eer van Verenigingman ging deze keer naar iemand voor wie het zaalvoetbal een tweede natuur is geworden. Wout van de Waal is al meer dan 25 jaar een spil binnen die afdeling van KCVO, waarvan hij de laatste 12 jaar in feite een commissie in zijn eentje vormt. Alle zaken die spelen in en om dorpscentrum De Wieken en die betrekking hebben op de ploegen van KCVO neemt hij voor zijn rekening. De in Maassluis geboren en getogen Van de Waal ontmoette zijn vrouw Carla in 1980 tijdens de wintersport en kwam voor haar in 1985 naar Vaassen. Daar ontpopte hij zich niet alleen tot animator van het zaalvoetbal, maar verzorgt hij voor KCVO ook EHBO tijdens het jaarlijkse Sportfestijn. Voorts is hij al bijna twintig jaar scheidsrechter bij zowel wedstrijden in de competitie als het toernooi om de Eet- en drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker.

De Verenigingsvrouw van 2015 werd net als Van de Waal ook iemand die niet de traditionele KCVO - achtergrond heeft, maar zich wel ontpopte tot één van de dragende krachten die elke club zo broodnodig heeft: Ingrid Vonk. Zij kreeg die titel na bijna twintig jaar 'trouwe dienst' voor de zondag vierdeklasser. Zij is immers al jaren op zaterdagen een vaste kracht achter de bar van het clubhuis, nadat zij van 1997 tot 2003 in de jeugdcommissie zat en vanuit die functie allerhande taken uitvoerde om het plezier in de sport van de jonge KCVO'ers zo groot mogelijk te laten zijn.

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak maakte Paul Heutinck bekend dat KCVO komend seizoen start met een zogenaamde voetbalschool voor de jeugd tot en met de E-pupillen. ,,Zij worden altijd getraind door twee dezelfde hoofdtrainers die assistentie krijgen van diverse assistent trainers. Vergelijk het met een school waar je eerst in groep één en twee spelenderwijs leert en vervolgens steeds meer moeilijkere stof krijgt om tenslotte aan het eind klaar te zijn voor het voortgezet onderwijs. We gaan voetballertjes vanaf 4 jaar opleiden via een circuitmodel. De jongens en meisjes trainen in kleine groepjes met kinderen van hetzelfde niveau. Een speler die over moet naar de D pupillen heeft uiteindelijk alle technische basisvaardigheden gekregen om zich verder te kunnen ontwikkelen."

Voorts kondigde hij een forse renovatie van het clubhuis op sportpark De Egelbeek aan. ,,Er is niets kapot, maar de uitstraling is wat gedateerd." Daarbij houdt KCVO rekening met de zaken die in deze tijd spelen. ,,Vorig jaar is er een nieuwe zuinige CV ketel geplaatst maar ook het opwekken van eigen energie is een middel die we gaan toepassen. In mei plaatsen we dertig zonnepanelen op het dak om onze eigen energie op te wekken."