• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Woningbrand in Wezep vermoedelijk aangestoken

WEZEP In een woning aan de Berberisstraat in Wezep heeft in de nacht van donderdag op vrijdag brand gewoed. Er zijn ernstige vermoedens dat er sprake is van brandstichting, mede omdat er eerder al een baksteen door een ruit van de woning werd gegooid.

De brandweerkorpsen van Wezep, Hattem en Wapenveld werden donderdagavond rond 21.20 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Berberisstraat. Buren merkten op dat er brandmelders afgingen in de woning. De bewoners van de woning waren op dat moment niet thuis, maar waren vrij snel ter plaatse toen de brandweer ook was gearriveerd. Uit de woning kwam enige rookontwikkeling.

ONDERZOEK De brandweer moest een deur forceren om de woning binnen te komen. De brand was snel onder controle, maar er was wel flink wat schade. Vanwege de vermoedens dat de brand is aangestoken, laat de politie de recherche vrijdagochtend ter plaatse komen om onderzoek te doen. Donderdagavond zijn al enkele bewijsstukken meegenomen door de politie. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

GETUIGEN Wie iets opvallends heeft gezien kort voor de brand of tips heeft wie de dader(s) kan/kunnen zijn, kan de politie bellen via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.