• Het koor Canto Felice dat optreedt in alle vier de kernen van de gemeente Nunspeet tijdens WinterLicht

    Bram van de Biezen

'WinterLicht' op herhaling

NUNSPEET "WinterLicht was vorig jaar een doorslaand succes en dat vraagt dit jaar om een herhaling. Er was veel publiek, veel gezelligheid in de donkere dagen voor Kerst en ook voor de ondernemers waren het succesvolle dagen."

Wijnand Kooijmans

 

Corine de Groot is druk met de voorbereidingen voor WinterLicht in Nunspeet. In alle kernen staan er echter evenementen op het programma.WinterLicht is van 12 tot en met 16 december. In twee kernen zijn er echter al eerder activiteiten. In Elspeet kan 7 december op De Brink worden gewinkeld in Winterlicht. 

 

GERECHTJES In verlicht Vierhouten worden zondag 10 december worden tussen 12.30 en 16.30 uur in zes restaurants winterlicht gerechtjes aangeboden. Troubadour Peter Leros treedt op bij alle deelnemers, het Vierhouter Koor zingt bij Villa Vierhouten.

In Hulshorst vinden activiteiten plaats op twee locaties. Vanaf het dorpshuis De Wieken wordt woensdag 13 december een wandeling met lampionnen gemaakt over het Hulshorster zand waaraan iedereen kan deelnemen. De start is om 18.45 uur, de wandeling is zo'n vijf kilometer lang.

 

RESORT Daarnaast vinden er van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december activiteiten plaats bij Veluwemeer Resort aan de Randmeerweg. Het accent ligt op de zaterdag van 14 tot 17 uur. Onder meer workshops en spelletjes maar ook kramen en muziek. Tevens staan er 's avonds twee griezentochten op het programma. De zondag is er een middag voor de kinderen.

 

Het Koor Canto Felice treedt zaterdag 16 december op in alle vier de kernen. Het laatste concert op de Markt in Nunspeet, voor deze gelegenheid omgedoppt in het Montmartreplein. ,,We willen een programma bieden voor iedereen", zegt Corine de Groot." ,,Maar om het te laten voorbestaan moeten we wel medewerking krijgen van iedereen die WinterLicht een warm hart toedraagt."

 

SPONSORAVOND Dat is ook de reden dat ze mensen oproept kaarten te kopen voor de sponsoravond waarmee dinsdag 2 december de aftrap in Nunspeet wordt verricht. Met live muziek, een goochelaar, een sneltekenaar en hapjes en drankjes. De woensdag is er een kindermiddag met allerlei activiteiten maar ook workshops.In samenwerking met De Veluvine is er 's avonds een oudejaarsconference door cabaretier Vincent Bijlo.

De donderdag staat de weekmarkt in het teken van WinterLicht en treden de Keltische Keilers op. Ook is er deze dag eenw wandeling met twee kunstenaars langs de etalages met kunstwerken en wordt 's avonds een seniorenavond gehouden met een stamppottenbuffet. De vrijdag is er van 14 tot 21 uur een kerstmarkt met muziekvereniging De Harmonie en vanaf 21 uur live muziek.

De zaterdag staat in het teken van de winterfair, een expositie van kunstwerken, werken kunstenaars op het plein, is er van 15 tot 17 uur een sing in en wordt WinterLicht afgesloten met een apres-ski.