Wie wordt Koning van Vaassen ?

EPE Wordt Wout van de Waal voor de derde keer gekroond tot Koning van Vaassen? Dat is één van de vragen als het Sint Maartengilde uit Epe in samenwerking met carnavalsvereniging De Rossumdaerpers op 10 oktober het Vogelschieten bij dorpscentrum De Wieken houdt. Dan treden de schutters aan voor de twaalfde versie van dit evenement. Het is echter nog nooit een titelverdediger gelukt om zijn status te handhaven. Als Van de Waal hierin slaagt, wordt hij dus in verschillende opzichten uniek.

Vanaf 14.00 uur kan iedereen meedoen op het plein voor dorpscentrum De Wieken. Het Sint Maartensgilde houdt dan de plaatselijke voorronde voor het Vogelschieten van de gemeente Epe. Voor het schuttersfestijn in Vaassen zocht het de samenwerking met De Rossumdaerpers. Belangstellenden kunnen zich om kwart voor twee melden om zich in te schrijven. Iedereen die ouder is dan zestien jaar en het leuk lijkt om mee te doen, hoeft zich niet te generen en kan van de partij zijn.

Eerst wordt er geschoten op kop, vleugels en staart van de opgebouwde houten vogel. Voor elk onderdeel ontvangt de winnaar een prijs. Vervolgens kunnen alleen de mannen en vrouwen uit Vaassen verder gaan om op de romp te schieten, aangezien het de voorronde van de gemeentelijke strijd betreft en het Sint Maartensgilde bij de finale een vertegenwoordiger uit elk dorp wil begroeten. Degene die de romp naar beneden haalt, mag zich koning noemen en meedoen aan die eindstrijd. Voorts wordt hij of zij met gilde - eer gehuldigd en door het dorp geleid.

De Rossumdaerpers houden die avond van 10 oktober zelf het Vaassens Bier und Weinfest. Daarbij verzorgt Starke Mander uit Oostenrijk een avondvullend programma met een gastoptreden van het Feestteam. Hiervoor kunnen mensen via een traditionele voorverkoop kaarten aanschaffen, maar het is eveneens al mogelijk om entreebewijzen te reserveren via de digitale snelweg. Dat kan op oktoberfeest@rossumdaerpers.nl. Voor meer informatie verwijst de club liefhebbers naar www.rossumdaerpers.nl en de sociale media van de club op twitter en facebook.