• Wethouder Gerrit van Dijk bij de opening van de Week van Mooi Schoon op Het Talent in Heerde.

  ROVA
 • Wethouder Jan van der Heeden bij de opening van de Week van Mooi Schoon op Jan Jaspers in Hattem.

  ROVA
 • Wethouder Jan van der Heeden bij de opening van de Week van Mooi Schoon op Jan Jaspers in Hattem.

  ROVA
 • Wethouder Jan van der Heeden bij de opening van de Week van Mooi Schoon op Jan Jaspers in Hattem.

  ROVA

Wethouders openen actie tegen zwerfvuil

HEERDE/HATTEM Wethouder Gerrit van Dijk heeft maandag het startsein gegeven voor de Week van Mooi Schoon op Het Talent in Heerde. Datzelfde deed wethouder Jan van der Heeden op Jan Jaspers in Hattem. De scholen gaan samen met 15.000 andere leerlingen uit zeventien ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil.

Tot en met vrijdag 20 april doen er tweehonderd scholen mee aan de Week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten en ouders. Het ingezamelde zwerfvuil wordt door ROVA opgehaald.

STARTSEIN Wethouder Gerrit van Dijk is speciaal om het startsein te geven voor de Week van Mooi Schoon naar Het Talent gekomen. ,,Ik ben er altijd bij. Wij vinden dit soort acties als gemeente heel belangrijk. Iedereen voelt zich fijner in een schone omgeving, daarom is het goed dat jullie je hiervoor inzetten. Jong geleerd is oud gedaan", aldus de wethouder.

Dit is niet het eerste jaar dat Het Talent meedoet aan De Week van Mooi Schoon. ,,Deze schoonmaakactie draagt bij aan het gevoel van eigen verantwoordelijkheid", aldus Harm Kroezen directeur van CBS Het Talent. Naast het zwerfvuil vrij houden van de omgeving doet de school ook al een aantal jaar aan afval scheiden.

HATTEM In Hattem doen deze week vier scholen met in totaal 350 leerlingen mee. Wethouder Jan van der Heeden: ,,Iedereen voelt zich fijner in een schone omgeving, daarom is het heel goed dat jullie je hiervoor inzetten. Om jullie te bedanken voor jullie inzet krijgen jullie allemaal een speciaal cadeau", aldus de wethouder.

CADEAU Alle leerlingen die dit jaar meededen met de Week van Mooi Schoon ontvingen een bijzonder cadeau. Het Grondstoffen kwartetspel, vol interessante weetjes over grondstoffen, zwerfvuil en afval.